Proteiinin voimalla – Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe
Erityisesti ikääntyvien ravitsemuksellisiin tarpeisiin kehitetty Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe on helppo tapa lisätä proteiinia päivän jokaiselle aterialle.
Maistuvat ja proteiinipitoiset reseptit
Monesta tutusta ruoasta saa ravitsevampaa pienellä proteiinilisällä. Lämpimässä ruoanlaitossa Valio Eila™ NUTRI F+ jauhe kannattaa lisätä aina loppuvaiheessa. Esimerkiksi kasvissosekeitossa jauhe lisätään lopuksi, soseutuksen yhteydessä. Jos ruoka on yli 65 asteen lämpötilassa pitkään, alkaa tapahtua ruskistumista. Tämä johtuu siitä, että Valio Eila™ NUTRI F+ jauhe sisältää niin paljon proteiinia. Laatikkoruuissa ja kiusauksissa on hyvä huomioida, että jauhe paksuntaa ja sakeuttaa ruoan rakennetta kananmunan tavoin.
Proteiinia seniorin väli- ja aamupalalle
Kylmässä ruoanlaitossa Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe on helppo lisätä massaan, ja se sopiikin hyvin esimerkiksi rahkoihin ja smoothieihin. Huomioi, että smoothiemassan joukossa jauhe toimii hieman suurustaen. Jauheen avulla on helppoa lisätä proteiinia joka aterialle! Proteiinipitoinen jälkiruoka syntyy helposti lisäämällä jauhetta esimerkiksi pannukakkutaikinaan ja kermavaahtoon.