Arto Rastas ja lounaan uudet tuulet
Arto Rastas tietää, miten tasokasta lounasta tarjotaan kustannustehokkaasti. Oppejaan hän soveltaa niin Xavier-henkilöstöravintolassa kuin ravintola Periscopessa.
Laatu korvaa määrän. Näin pohti Arto Rastas kehittäessään Xavier-henkilöstöravintolakonseptia, jonka toimivuudesta on kerätty kokemuksia parin vuoden ajan Helsingissä. Tampereen Periscope- sekä Helsingin Penelope- ja Bardot-ravintoloistaan tunnetulle yrittäjälle ison 350–500 ruokailijan lounasravintolan pyörittäminen oli uusi aluevaltaus.
”Tartun aika helposti uusiin haasteisiin ja koin, että Xavierin konseptilla voisi olla annettavaa isompien ryhmien ruokailuihin. Nykyään puhutaan paljon ihmisten hyvinvoinnista, jossa ruoka on isossa osassa. Myös henkilöstöravintolassa ruoka voi olla laadukasta ja terveellistä ja vaikuttaa siten jaksamiseen ja työhyvinvointiin.”
Rastas tarjoaa lounasta myös à la carte -ravintoloissaan, mutta yksi Xavierin reunaehdoista on annoksen hinta, joka on huomattavasti edullisempi.
”Hinnasta huolimatta halusin vaalia kokkien käsityötaitoa ja hankkia laadukkaita, tuoreita raaka-aineita. Tämän vuoksi tarjoamme Xavierin linjastossa vain kahta pääruokaa, joista toinen on kasvis ja toinen kala- tai liharuoka.”
Uudenlainen ajattelumalli herätti aluksi vastustusta.
”Aina kun tehdään muutoksia, syntyy vastarintaa. Olimme kärsivällisiä, ja pidimme linjamme. Nyt saamme palautetta maukkaasta ruoasta ja vaihtelevasta valikoimasta. Myös ruokailijamäärät ovat tasaisesti nousseet.”
Valio Aimo® asiakas
Mikä?
Xavier tarjoaa laadukasta lounasruokaa Ilmarisen pääkonttorilla Helsingissä. Periscope tarjoilee monipuolisia ravintolaelämyksiä Tampereella. Arkisin tarjolla kotiruokaa ja maailman makuja yhdistelevä lounas.
Kuka?
Arto Rastas yrittäjä, kokki, ruokavaikuttaja ja kouluttaja
Hyvikkivinkki?
“Käytä ammattitaitoasi ajatteluun, sillä oman ravintolaympäristön ymmärtäminen, suunnitelmallinen toiminta ja luovuus on kaiken lähtökohta.”
Lue lisää asiakastarinoita:
3 Kaverin Jäätelöt
Bistro O Mat, ensimmäinen laatuaan
Espoo Catering valmistaa kouluruokaa vertaansa vailla
Kruunu Herkku ja 22 paistinpannua, 5 pataa sekä 60 kokkia
Scandic Kuopio otti käyttöön Valio Aimo verkkokaupan
Sakky tarjoaa hyvät eväät työelämään
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.