Bistro O Mat, ensimmäinen laatuaan
Bistro O Mat -ravintolat ovat hurmanneet asiakkaansa mutkattomalla ilmapiirillä ja maukkaalla ruoalla. Ruoka painottuu sesonkeihin, kotimaisuuteen ja ranskalaisen keittiön klassikoihin, mutta sijainti tuo ravintoloille omat erityispiirteensä.
Valio Aimo® asiakas
Mikä? Bistro O Mat on helposti lähestyttävä, tasokasta ruokaa ja ihmisläheistä palvelua tarjoava ravintola. Ruoka painottuu sesonkeihin, kotimaisuuteen ja ranskalaisen keittiön klassikoihin. Ravintolat sijaitsevat Espoon Tapiolassa ja Helsingin Hakaniemessä.
Ketkä? Marko ja Päivi Palovaara, yrittäjät
Tiimin sesongin suosikkijälkiruoka? ”Kotona lautaselle päätyy useimmiten kuhaa, jonka Marko paistaa voissa tai leivittää perinteiseen tyyliin. Annoksen kruunaa kermainen sienikastike tai tillillä maustettu kermaviili. ”
Marko Palovaaran 5 vinkkiä bistrolistan suunnitteluun
- Kaikki alkaa liikeideasta ja sijainnista.
Muista, että ravintolan annokset suunnitellaan ennen kaikkea asiakkaille, ei itselle, muille kokeille tai ruokakriitikoille. Meillä Hakaniemessä korostuvat erilaiset kala-annokset sekä kasvisruoka. Tapiolassa taas syödään enemmän lihaa ja siellä esimerkiksi BOM burgeri on ihan hittituote. - Pohdi käytössäsi olevia resursseja.
Mitä henkilökunta osaa ja ehtii tehdä, millaiset tuotanto- ja säilytystilat ravintolassa on ja millaiselle asiakasmäärälle ruokaa valmistetaan. Mieti, montako ruokaa listalle tarvitaan, jotta kauppa käy. Millaisia muita valmistukseen liittyviä ehtoja, kuten valmistusaika, misojen säilyvyys ja kypsennysmenetelmät toiminnassa on? - Huomioi vuodenajat ja sesongit.
Siten annokset tuntuvat ajankohtaisilta. Jos et halua muuttaa pääraaka-ainetta, kiinnitä se sesonkiin lisäkkeillä. Lisäke voi olla myös asiakkaan valittavissa. - Ole tarkka sisäänostohinnoista.
Varaa mahdollisuuksien mukaan pientuottajien tuotteet ennakkoon, niin varmistat saatavuuden. Kaikissa annoksissa katteen ei tarvitse olla sama, sillä hinnoittelulla ohjataan myyntiä ja menekkiä. - Tee myyvä ruokalista.
Se mukailee liikeideaa ja on hyvää kieltä. Kun avaat annokset riittävän hyvin, säästät tarjoilijan aikaa muuhun.
Lue lisää ajankohtaisista aiheista:
Huikeita elämyksiä Resta-seminaarissa
Näin toimii zero waste -ravintola
Strawberry-hotelleissa on tilaa kaikille
Eri sukupolvet työelämässä
Valio Aimo on suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja
Nina Metso
Leipurifestiä vietettiin rennoissa tunnelmissa
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.