Blinit maistuvat suomalaisille
Alkuvuosi on odotettujen talviherkkujen eli blinien aikaa! Slaavilaisesta keittiöstä tulevat blinit nautitaan Suomessa useimmiten suolaisena alku- ja pääruokana. Yhä useampi ravintola tarjoaa blinejä lounaalla, eikä ihme – ne valmistuvat helposti ja sopivat erityisen hyvin kiireisen keittiön ruokalistalle.
Blinit, eli linnit, ovat yksi slaavilaisen keittiön suurimpia herkkuja. Blinit ovat vakiinnuttaneet asemansa myös suomalaisessa ruokakalenterissa ja suuri osa ravintoloista tarjoaa näitä tuhteja herkkuja alkuvuodesta. Blinit sopivat helppoutensa vuoksi täydellisesti myös lounasruoaksi ja Valio blinien avulla tämä ajankohtainen ruoka on entistä nopeampaa valmistaa.
Valion laktoosittomat blinit ovat lämmitystä vaille valmiit. Riittää, että tarjoat niiden kanssa Valio smetanaa sekä haluamiasi lisukkeita. Perinteisesti suosittuja lisukkeita ovat hienonnettu sipuli ja mäti – molemmat helppoja ja nopeita valmistaa. VINKKI: Smetanan voi tarjota myös kuohkeana. Vatkaa smetanaa muutama minuutti ja lisää joukkoon vaahdotettua kermaa.
Vinkki: Tarjoa smetana kuohkeana. Vatkaa smetanaa muutama minuutti ja lisää joukkoon vaahdotettua kermaa.
Suolaisia täytteita blineille

Blinien suolaiset lisäkkeet, herne-minttu-creme

Blinien suolaiset lisäkkeet, karamellisoitu sipuli

Blinien suolaiset lisäkkeet, kinkku-rosmariini

Blinien suolaiset lisäkkeet, kylmäsavulohi-tilli

Blinien suolaiset lisäkkeet, riista-ruohosipuli

Blinien suolaiset lisäkkeet, rosmariinisipulit

Blinien suolaiset lisäkkeet, sieni-smetana

Blinien suolaiset lisäkkeet, tilli-smetana
