Curd-täytteiden kiehtova matka

Miten curd syntyy? Valion vastaava tuotekehittäjä Merja Nykter on oikea henkilö vastaamaan tähän. Merja työskentelee Valion Suonenjoen tehtaalla leipomotäytteiden parissa. Hänellä on pitkä kokemus tuotekehittäjänä ja marraskuussa tänä vuonna hänellä tuleekin valiolaisuutta täyteen jo 15 vuotta. Näin hän kertoo meille curdien valmistusprosessista.
Kaikki alkoi lemon curdistä
”Curd-täytteiden tarina alkoi vuosia sitten, kun Valio Aimo® koekeittiön kondiittorimestari Mika Parviainen vieraili Suonenjoen tehtaalla. Mika vinkkasi tuolloin tuotekehittäjille lemon curd täytteen valmistamisesta ja nyt vuosien jälkeen perheeseen kuuluu jo viisi makua.”
”Lemon curdin lisäksi mauista löytyy kaneli ja berry sekä nyt tuoreimpina uutuuksina salty caramel ja voi. Valion curd täytteet ovat laktoosittomia eikä niissä ole käytetty kananmunaa ja ne ovat ainoaa laatuaan Suomen markkinoilla. Kaikkein tärkeimmän ominaisuuden eli hyvän maun pohjana on Valio voi.”


”Curd täytteitä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti erilaisissa tuotteissa.”
Valion vastaava tuotekehittäjä Merja Nykter