Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Eri sukupolvet työelämässä – vinkit parempaan vuorovaikutukseen

Jenni Rajahalme puhui Parhaat Pidot-messuilla vuorovaikutuksen vaikeudesta eri sukupolvien välillä. Kärjistyksiä tai ei, naurusta päätellen moni kuulija tunnisti itsensä ja sai lisää ymmärrystä yhdessä toimimiseen.

Jos sinulle luvattaisiin yhdestä ja samasta firmasta turvallinen ja vakaa, elinikäinen työpaikka, ilahtuisitko vai ahdistuisitko?

Jos olet syntynyt ennen 1980-lukua, todennäköisesti osaisit arvostaa tarjousta. Jos taas sen jälkeen, luultavimmin et.

Viestintätoimisto Kumppanian Jenni Rajahalme on toiminut viidentoista vuoden ajan työelämätaitojen kehittämisen asiantuntijana ja huomannut, että työelämässä jo työskentelevät ja työelämään vasta tulevat sukupolvet ajattelevat hyvin eri tavoin.

”Meillä on paljon esihenkilöitä, jotka ovat aina toimineet tietyllä tavalla, mutta nyt he eivät enää tule ymmärretyiksi eivätkä pärjää vuorovaikutuksessa nuorten kanssa”, Rajahalme sanoo.

Onneksi Rajahalmeella on tarjota siihen vinkkejä.

Rakastan nuorta sukupolvea milleniaaleista eteenpäin. He pistivät paketin sekaisin ja hienolla tavalla.”

-Jenni Rajahalme

Jenni Rajahalmeen 3+1 vinkkiä parempaan vuorovaikutukseen

1. Vuorovaikutus ja ymmärretyksi tuleminen. Tunnista, että ihmiset viestivät eri tavalla ja varmista, että kaikkien mielipiteet tulevat kuulluiksi. Jos kukaan ei sano mitään, hälytyskellojen tulisi soida.

2. Palautteen antaminen. Muista, että annamme palautetta eri tavalla. Nuorilla suora palaute tulee selkärangasta, vanhemmat on opetettu kaunistelemaan.

3. Potentiaalin tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen. Kun näet potentiaalia ja tähtiainesta, sano se myös ääneen.

+1 Arvostuksen kokeminen ja tunteminen. Mieti, miten kaikki voisivat kokea olonsa arvostetuksi, olipa meneillään sitten hyvä tai huono hetki.


Lisää Parhaiden Pitojen anteja:

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search