Huikeita elämyksiä ja me-henkeä Resta-seminaarissa

Hotelli- ja ravintola-alan vaikutusvaltaisimmat toimijat kokoontuivat syyskuun alussa Resta-seminaariin Ounasvaaran Lapland Hotelsiin. Valio Aimo on tapahtuman yksi järjestäjistä. Tänä vuonna tapahtumassa juhlistettiin kokkien kahta olympiakultaa.
Resta-seminaari on kuuden ravintola-alan toimijan, eli Hartwallin, Atrian, E. Ahlströmin, Electrolux Professionalin, Norexin ja Valio Aimo tukun, järjestämä vuosittainen noin sadan hengen kokonaisvaltainen asiakastapahtuma. Mukana on muun muassa Suomen isoimmat hotelli- ja ravintola-alan yritykset, tavarantoimittajia, oppilaitoksia ja alan edunvalvontajärjestö Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa. Parin päivän ajan tapahtumassa jaetaan osaamista, kuullaan ajankohtaisia esityksiä, verkostoidutaan ja nautitaan Lapin rauhoittavasta luonnosta sekä tietysti erinomaisesta ruoasta.
Valio Aimon koekeittiön keittiömestari Tuomas Hämäläinen ja kehityspäällikkö Ville Valtasalmi olivat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa tapahtuman tarjoiluja.

”Keittäjän näkökulmasta tämä on vuoden antoisin viikko, kun pääsee kokemaan serviisin adrenaliinibuustin ja saa oppia alan huippuammattilaisilta”, Hämäläinen sanoo.
”Mukaan tarttuu esimerkiksi ruoanvalmistuksen tekniikoita tai makumaailmoja, joita voi hyödyntää ja soveltaa omassa työssä myöhemmin”, Valtasalmi miettii.
Keittiöhenkilökunnalle seminaari onkin tiukka rypistys, sillä he hoitavat kaiken kestityksen aamupalasta kokouskahvitteluihin ja lounaista illallisiin.








