Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Jälkiruokien toppingit haltuun

Tuomas Hämäläinen
Keittiömestari

Työssäni Valio Aimo koekeittiöllä suunnittelen, kokeilen, maistan ja toteutan, eli saan päivittäin tehdä juuri sitä, mitä rakastan, ja kirjoittaa siitä.

Tuunaa jälkiruoka helposti erilaisilla päällisillä. Saat niistä houkuttelevan näköisiä ja tuot samalla annoksiin värin lisäksi makua ja rakennetta – kaiken lisäksi kustannustehokkaasti.

6 x topping kokeiluun

  1. Marjat ja hedelmät
    Käytä päällisinä tuoreena sellaisinaan, maustettuina, marinoituina tai esimerkiksi paahtaen kypsennettynä.
  2. Suklaa ja makeiset
    Käytä suklaata paloina, raasteena tai temperoituina koristeina. Myös erilaiset makeiset ja vaahtokarkit sopivat jälkkärien pinnalle.
  3. Keksit ja pullapalat
    Käytä paloina tai murennettuna. Hyödynnä myös hävikki: kuivahtanut pulla saa näin uuden elämän.
  4. Syötävät kukat ja yrtit
    Etenkin kesäisten jälkiruokien ykköskoriste. Tutustu myös villi¬yrtteihin, joita voit kerätä itse.
  5. Marenki
    Käytä kokonaisina tai murennettuna. ¬Marenkia voi ostaa ¬valmiina tai tehdä itse.
  6. Pähkinät ja popcorn
    Tuo jälkiruokaan rapeaa rousketta. Käytä maustamattomina tai karamellisoi itse.

Search