Vinkkiartikkelit
Järjestä lounasbuffet kustannustehokkaasti

Mitä merkitystä on lounasbuffetin järjestyksellä? Ja mitä psykologialla ja optisilla harhoilla on tekemistä lounasbuffetissa? Se selviää tässä artikkelissa, kun käsittelemme kustannustehokkaan lounasbuffetin kasaamista.
Ihminen syö aisteillaan
Antiikin roomalaiseen eliittiin kuuluva Marcus Apicius totesi jo aikanaan, että ihminen syö silmillään. Ruoan esillepanolla on valtava merkitys mielikuvissamme, ennen kuin olemme edes maistaneet sitä. Miten pari tuoretta yrttiä voi nostaa annoksen kiinnostavuutta tai mikä ero on syödä muoviselta lautaselta posliinisen sijaan? Kaikella on merkitystä; ruokailuvälineillä, hajuilla, visuaalisuudella ja kuulolla – kaikilla aisteilla!
Ajattele näitä:
- Painavammasta astiasta syödessä ruoka mielletään maukkaammaksi.
- Jogurtti koetaan 15 % herkullisemmaksi ja kalliimmaksi hopealusikalla nautittuna.
- Perunalastu ei ole perunalastu ilman rapeuden ääntä.
- Musiikki voi parantaa tai ruokailutilan akustiikka pilata lounaskokemuksen.
Lähde: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190911142725.htm


Muista nämä opit:
- Tunnista asiakaskuntasi ja mieti mikä komponenttien valmistustapa toimii.
- Ihminen syö silmillään, esillepanolla on suuri merkitys.
- Tarjoile ruoka oikean kokoisesta ja värisestä lautasesta.
- Tarjoile buffetpöydän alussa edullisempia raaka-aineita kuten raasteita, juureksia ja tahnoja.
- Tarjoilun loppuvaiheessa mieti proteiinit valmiiksi annoksiksi, vältät isojen vatien jättämää ylijäämää.
