JEPO tuottaa vastuullisia perunatuotteita suomalaisesta perunasta
Pohjanmaalainen JEPO on perunanviljelijöiden omistama yritys, jonka arvoina on huolehtia ympäristön hyvinvoinnista ja turvata perunanviljelyn jatkuvuus Suomessa myös tulevaisuudessa.
Teksti ja kuvat: Jepuan Peruna
JEPO on perunanviljelijöiden omistama yritys, joka tuottaa vuosittain noin 17 miljoonaa kiloa kypsiä ja raakoja perunatuotteita ammattikeittiöiden ja elintarviketeollisuuden käyttöön. Pohjanmaan Jepualla sijaitseva yritys perustettiin vuonna 1976, joten taustalla on yli neljän vuosikymmenen viljelyosaaminen ja kokemus perunajalosteiden valmistuksesta.
– Viljelijäomisteisuuden vuoksi meillä on läheiset suhteet ja hyvä keskusteluyhteys kaikkiin perunatoimittajiimme. Se mahdollistaa koko tuotantoketjun tarkastelemisen kokonaisuutena, auttaa ymmärtämään toisiamme sekä näkemään haasteet yhteisinä, kertoo toimitusjohtaja Markus Jussila.
JEPO perunan laatua valvotaan tarkasti
JEPO on panostanut vuosien aikana vahvasti raaka-aineiden ja tuotteiden laadun kehittämiseen. Toimintaa ohjaavat tarkat laatukriteerit ja viljelysopimukset. Viljelijät noudattavat maatalouden tuen myöntämisen vaatimuksia, omavalvontaa sekä viljelyn Laatutarha-ohjeistoa, joka myös auditoidaan.
– JEPOn viljelyneuvoja tekee kasvukauden aikana peltotarkastuksia sopimusviljelijöittemme pelloilla ja seuraa heidän kanssaan yhteistyössä sadon kehittymistä, kertoo Jussila. Kaikki perunaerät analysoidaan JEPOn laboratoriossa, jossa tehdään yli 6000 testiä vuosittain. Viljelijöille analyysitulokset toimivat pohjana raaka-aineen laadun kehittämisessä ja tuotannossa niitä hyödynnetään puolestaan raaka-aineen ohjauksessa, kuten valitessa sopivinta perunaerää kuhunkin lopputuotteeseen. Valmiista tuotteista otettavia näytteitä analysoidaan JEPOn lisäksi ulkopuolisessa laboratoriossa. JEPO perunat on jäljitettävissä myyntipakkauksissa olevan viljelijäkoodin perusteella sopimusviljelytilan peltolohkoon asti. Pitkälle kehitetty jäljitettävyystieto on osa tuoteturvallisuutta ja viestii samalla toimittajan luotettavuudesta.
”Viljelijäomisteisuuden vuoksi meillä on läheiset suhteet ja hyvä keskusteluyhteys kaikkiin perunatoimittajiimme. Se mahdollistaa koko tuotantoketjun tarkastelemisen kokonaisuutena, auttaa ymmärtämään toisiamme sekä näkemään haasteet yhteisinä.”
Markus Jussila, Jepuan Perunan toimitusjohtaja
Lue lisää tuotteista:
Segafredo makumatka Italiaan
Lagerblad Foods blinit
Meiran ketsuppi
Castelli Parmigiano Reggiano
Paulig – Korean keittiö
Twinings – Laadukasta teetä
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.