Valinnoilla voi vaikuttaa
Ravintolapäällikkö Jussi Pietinen kiittää koko henkilökuntaa rohkeasta asenteesta ja yhteishengestä.
”Tätä joukkoa ei ole tarvinnut houkutella, vaan he ovat täydellä sydämellä mukana. Joutsenmerkin hakeminen on vaatinut ylimääräistä paperityötä ja suunnittelua, mutta tuonut myös rutkasti motivaatiota päivittäiseen tekemiseen. On ollut hienoa nähdä valintojen vaikutus ympäristökuormitukseen. Omalla tekemisellä on merkitystä”, iloitsee Jussi.
Ravintola noudattaa tarkkoja raaka-aineiden hankintaa ja käyttöä koskevia ympäristövaatimuksia. Tarjolla on muun muassa vastuullisesti tuotettua kalaa, luomua ja kasvisruokaa sekä kotimaisia raaka-aineita. Asiakkaita myös kannustetaan ympäristövastuullisiin valintoihin.
”Haluamme pitää hävikin pienenä, ja esimerkiksi ylijäänyttä ruokaa myydään jäähdytettynä halvemmalla. Kasvisruoka on nostettu listalle ensimmäiseksi ja vegaaninen lämminruoka on vaihtoehtona päivittäin. Meillä on myös jatkuvasti ainakin kahdeksan luomutuotetta tarjolla. Valiolta löytyy filosofiaamme sopivia tuotteita ja mahtavan monipuolinen valikoima myös luomua”, toteaa Jussi.
Joutsenmerkki tuo parempaapalvelua asiakkaalle
Antell If Turku on henkilöstöravintola, jonka asiakaskunta koostuu vakuutusyhtiö Ifin työntekijöistä. Henkilökuntaa ravintolassa on tällä hetkellä 14. Lounaalla käy päivittäin noin 800 henkeä, ja
monipuolisessa valikoimassa on myös aamu- ja välipalavaihtoehtoja sekä kokoustarjoiluja.
Joutsenmerkin hakemista helpotti se, että asiakasyritys If jakaa samat arvot, ja esimerkiksi keittiöt ja laitteisto on suunniteltu energiatehokkaiksi. Tukea on tullut myös Joutsenmerkin hankintarenkaalta, jossa jaetaan tietoa ja opitaan toinen toisiltaan.
”Joutsenmerkki on jatkuva prosessi, ja parannamme askel askeleelta. Tällä hetkellä suurennuslasin alla on mukaan myynti. Olemme luopuneet muovipilleistä kokonaan, ja kertakäyttöisten astioiden kulutus on ajettu minimiin. Tulevaisuudessa voisimme kannustaa asiakkaitamme esimerkiksi omien kahvikuppien käyttöön”, Jussi miettii.
Merja Elfvengrénin mukaan Joutsenmerkki ei ole nostanut kokonaiskustannuksia. ”Osa pääraaka-aineista on kalliimpia,mutta hyvällä suunnittelulla sekä hävikin ja energian vähentämisellä päädytään suunnilleen samaan lopputulemaan. Ja mikä hienointa, pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ja ympäristölle parempaa.”
Valio ja Antell ovat tehneet jo pitkään tiivistä yhteistyötä. ”Meitä yhdistää vastuullisuus ja kotimaisuus. Arvostamme myös uusia ideoita ja reseptiikkaa, joita Valion osaajat meille tarjoilevat”, Merja kiittelee.
”Meillä on mahtava henkilökunta,joka heittäytyy innolla ja rohkeudella kaikkeen mukaan. Joutsenmerkki on tuonut uutta virtaa arkeen ja tunteen, että valinnoilla voi vaikuttaa.” Jussi Pietinen, ravintolapäällikkö, Antell If Turku