Siirry sisältöön
Collaboration
Luettavaa tuotteista

Kalavapriikin kirjolohinyhtö nappaa

Lohi on suomalaisten suosikkikala. Kalavapriikin kirjolohinyhtö on edullinen, maultaan mieto ja monikäyttöinen uutuus ammattikeittiöön. Kotimaisen tuotteen valmistuksessa on hyödynnetty kalateollisuuden sivuvirtoja.

Ammattikeittiöihin on kaivattu edullisia kalavaihtoehtoja, ja siihen tarpeeseen on kehitetty Kalavapriikin syksyn uutuus, kotimainen kirjolohinyhtö.

”Aiemmin kirjolohesta käytettiin noin 70 prosenttia, eli vain fileet. Se tarkoitti, että paljon syömäkelpoista kalaa jäi hyödyntämättä kylki- ja selkäpaloista. Nyt käytämme kalan 90-prosenttisesti ihmisravinnoksi”, Kalavapriikin tuotekehitys- ja laatupäällikkö Ari Hietanen kertoo.

Kuin kypsä kirjolohifilee

Ratkaisu on YK:n ruokateknologiakilpailussa vuonna 2024 palkittu Hailian teknologia, joka hyödyntää kalateollisuuden sivuvirtoja. Siinä fileoinnista ylijääneet osat käsitellään niin, että lopputuloksena on kirjolohen makuinen ja suutuntumaltaan kypsää kirjolohifileetä muistuttava tuote.

”Rakenteeltaan kirjolohinyhtö pysyy hyvin kasassa ja kestää erilaista käsittelyä. Tuote on kypsä, mutta sitä voi myös jatkokypsentää.”

Kirjolohinyhtö sopii esimerkiksi salaatteihin, keittoihin, pastoihin ja uunivuokiin. Tuote on herättänyt suurta mielenkiintoa messuilla ja Kalavapriikilla on sille isot odotukset.

”Kirjolohinyhtö on edullinen, helppo ja monikäyttöinen tuote ja toivomme, että se vastaa kysyntään”, Hietanen sanoo.

Edulliset kalatuotteet nousussa

Kalavapriikilla on huomattu, että edullisempien kalatuotteiden, kuten kalamassojen, menekki on muutenkin nousussa.

”Massat ovat rakenteeltaan monikäyttöisiä ja maultaan mietoja. Niitä voi ruskistaa samaan tapaan kuin jauhelihaa ja niistä saa esimerkiksi hyvät pihvit”, Hietanen vinkkaa.

”Esimerkiksi hauki on maultaan jopa herkullisempi kuin kuha, mutta ruotojen takia se jää valitsematta. Massassa ongelmaa ei ole.”

Vastuullista kalaa lautaselle

Kirjolohinyhtö on Kalavapriikille merkittävä vastuullisuusteko. Kiertotalousajattelun mukaan Kalavapriikki hyödyntää raaka-aineet kokonaan.  Aiemmin Kalavapriikki on tarjonnut elintarvikkeiksi sopimattomat osat rehuksi, lemmikinruoaksi ja käsityöteollisuuteen, mutta nyt osat voidaan käyttää ihmisravinnoksi.

Kuopiolainen yritys suosii kotimaista kalaa ja lähituotantoa. Tuotteissa käytetään suomalaisia järvikaloja ja Benella-kirjolohta. Benella-kalojen rehuna käytetään Itämeren kilohailia ja silakkaa, joiden noston myötä Itämerestä häviää ravinteita. Kalavapriikki hoitaa koko tuoteketjun vesistä lautaselle asti.

”Kun kala nostetaan vedestä, se on tuotannossa jo samana tai seuraavana päivänä. Se takaa, että tuotteet ovat laadukkaita, puhtaita ja tuoreita”, Hietanen sanoo.

Tiesitkö? Kalavapriikin kalojen kotimaisuusaste on 90 prosenttia. Järvikala tulee 200 kilometrin säteellä Kuopiosta ja Lapista, kasvatettu kirjolohi taas mm. omasta kasvattamosta Kalankasvatus Vääräniemeltä. Lue lisää kalavapriikki.fi

Ari Hietasen valinnat × 3

”Suomalaisille maistuu kala, ja moni valitseekin kalaruoan mielellään myös lounaalla. Siksi edulliset ja herkulliset kalavaihtoehdot kannattaa ottaa kokeiluun. Pakkauskoot ovat ammattikeittiöön sopivia.”

Kalaonni
Kirjolohinyhtö, 4,6 kg
Kypsä kirjolohisuikale on maultaan mieto pakaste, jota voi myös jatkokypsentää. Käytä salaatteihin, keittoihin ja uuniruokiin.

Kalavapriikki
Haukimassa, n. 3 kg
Kypsennettävä ja maustettava raakapakaste 100-prosenttisesti haukea. Käytä esimerkiksi 
pulliin ja pihveihin.

Kalaonni
Siivutettu lämminsavulohifilee, n. 1 kg
Valmiiksi 40 gramman annospaloiksi siivutettu Buffet-lämminsavulohi on kätevä valinta tarjoilupöytään. ASC, vakuumissa.

8090417 Kalaonni
Kirjolohinyhtö, 4,6 kg

8079825  Kalavapriikki
Haukimassa, n. 3 kg

8082792 Kalaonni
Siivutettu lämminsavulohifilee, n. 1 kg

Tilaa tuotteet tai nouda myymälästä

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.


Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search