Kansallisherkkuna leipä, smørrebrød
Tumma hapanjuurileipä, ohut kerros voita ja yltäkylläisesti täytteitä. Voileivät eli smørrebrødit ovat Tanskan kulinaristinen lahja maailmalle.
Smørrebrødin historiaa 1800-luvulta tähän päivään
1850-luku: Pieniä voileipiä tarjotaan Kööpenhaminan baareissa ja bodegoissa.
1880-luku: Smørrebrød-ravintolat yleistyvät. Leipien suosittu täyte, maksapasteija, saapuu ruokakauppoihin.
1888: Perustetaan kuuluisa Davidsenin viinibaari, jonka listalla on 178 erilaista smørrebrødia.
1900-luvun alku: Lounasaika lyheni tunnista 29 minuuttiin, eikä kotiin enää ehtinyt lounaalle. Smørrebrød yleistyi lounaana.
1930–1940: Smørrebrødit ovat suosittua ruokaa cocktail-illallisilla.
2006: Moderneja smørrebrødeja valmistava Aamanns Deli & Take Away aukeaa.
Lue lisää ajankohtaisista aiheista:
Takaisinveto SEVAN Tahina Seesaminsiementahna
Gallup: Miten keräätte asiakaspalautetta?
Koeleipomossa autetaan asiakkaita onnistumaan
Aimoteko 2024
Kestävät valinnat helpoksi
Jussi Mattsson
Huikeita elämyksiä Resta-seminaarissa
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.