Käytä voita kekseliäästi
Kysyimme Compass Group Culinary Team Finlandin jäseniltä, mihin he voita käyttävät. Poimi parhaat vinkit.
Miten käytät voita?
”Käytän voita aina kun mahdollista, sillä se tuo hyvää makua ja rakennetta. Voi myös taipuu moneen. Ruskistetusta voista saa esimerkiksi tosi hyvää jäätelöä. Kirkastettu voi vaikka kuhan kanssa korostaa hienosti pääraaka-aineen makua. Kun paistat jotakin ja voita jää yli, älä heitä sitä pois, vaan käytä kastikkeen pohjaksi.”
Sampsa Vainio, keittiömestari, Compass Culinary Team
Missä voi on parhaimmillaan?
”Voi on oma lempparini leivonnassa ja ihan myös leivän päällä. Täydellinen levite syntyy, kun paahtaa juureksia uunissa ja vatkaa voita joukkoon. Esimerkiksi selleri toimii hyvin, mutta kannattaa kokeilla mitä vain sesongin juuresta. Paistamisessa voi tuo parhaan värin ja maun.”
Tea Viinanen, keittiömestari, Compass Culinary Team
Mihin voi sopii mainiosti?
”Kun kasviksia paistaa voissa, niiden oma maku korostuu. Jo pienikin nokare voita lämpimän kasviksen päällä tuo mehukkuutta. Nykyisin käytetään paljon höyrykypsennystä ja sen tuoman vetisyyden voi pelastaa voilla. Ilman voita en voi kuvitella paistettuja muikkuja. Kun ruoto kylpee voissa, se pehmenee. Perunamuusiin voi tuo täyteläisyyden ja pehmeyden.”
Ville Pyykönen, joukkueenjohtaja, Compass Culinary Team
Mihin voi kuuluu?
”Voi kuuluu ruoanlaittoon, leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Se tuo täyteläisyyttä ruokaan kuin ruokaan. Voita ei tarvitse aina laittaa paljon. Paahda hieman voita pannulla ja lisää aamupuuron päälle. Se tuo tutulle ruokalajille uutta arvokkuutta. Jos jotakin en voi kuvitella ilman voita, niin se on financier. Siinä voi on ehdoton pari kananmunan ja mantelijauhon kanssa.”
Antti Tynkkynen, keittiömestari, Compass Culinary Team
Paahdetussa voissa on pähkinäinen maku
4 hyvää syytä käyttää voita
- Makua tuomaan. Valion voissa on aromikas ja puhtaan hienostunut maku.
- Soveltuu vaikka mihin! Kaikki Valio voit soveltuvat paistamiseen, ruoanvalmistukseen, leivontaan ja leivälle. Kokeile myös paahdettuna ja kirkastettuna.
- Vain sitä itseään. Valio voi kirnutaan puhtaasta suomalaisesta kermasta ilman lisäaineita. Se sisältää vain pastöroitua kermaa ja suolaa.
- Parhaana palkittu. Tiesitkö, että Valion suolaamaton voi on voittanut voin maailmanmestaruuden vuonna 2018?
Katso lisää vinkkejä:
Jälkiruokien toppingit haltuun
Tuomas Hämäläinen
Tuo vaihtelua jälkiruokapöytään
Edellisen päivän lounas muuttuu salaattibuffetiksi
Misaus mullistaa lounaan
7 x kätevä makupohja
Järjestä lounasbuffet kustannustehokkaasti
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.