Lounas ilman tarjotinta
Lounaspaikat, joissa ruokailu tapahtuu ilman tarjotinta, ovat viime aikoina huomaamatta lisääntyneet sekä yksityisissä lounaspaikoissa että julkisen puolen ravintoloissa, kouluruokailuissa jne. Miten tähän ollaan päädytty ja miksi kannattaa harkita tarjottimista luopumista?
Ruokahävikin ja ympäristön kuormituksen vähentäminen sekä vastuullisuus yleensä valinnoissa ovat nousseet isoiksi trendeiksi.
Miksi tarjottimista on luovuttu
- Lounaan nauttiminen ilman tarjotinta säästää vuodessa noin 150 litraa puhdasta vettä /henkilö
- Tutkimuksen mukaan annoskoko on pienempi ilman tarjottimia tapahtuvassa ruokailussa
- Ruokahävikki on selvästi pienempää
- Tarjottimista luopuminen rauhoittaa ruokailua
- Ruuan arvo ja merkitys kasvavat – laitosmaisuus jää pois
- Erillisten leipälautasien käyttö vähenee
- Ympäristön kuormitus pienenee: Astianpesu kuluttaa jopa 80 keittiön käyttämästä kemiasta ja niiden osuus sähkönkulutuksesta ammattikeittiöissä on n. 40 %
- Kustannusten säästö: tarjottimet, pesuaineet, vesi, sähkö, palkkakustannus, kone, huolto
- Tuottavuuden kasvu: 200 tarjottimen pesuun kuluu noin yksi työtunti
”Pieni askel yksittäiselle ihmiselle kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen.”
Lue lisää ajankohtaisista aiheista:
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.