Maistuvaa kalaruokaa helposti
Suunnittelimme reseptikokonaisuuden pakastekalasta erityisesti ruokapalveluiden ja lounasravintoloiden käyttöön. Pakastekala on käytännöllinen ja helppo raaka-aine keittiössä ja tässä artikkelissa esittelemme vinkkejä erityisesti siihen, miten pakastekalasta saadaan mahdollisimman täyteläistä ja mehukasta, ilman että lopputulos on vetinen.
Nyt nappaa!
Valio Aimo® koekeittiön ruokapalveluiden asiantuntija Petri Nuutinen loi useita helppokäyttöisiä reseptejä. Kala katoaa vikkelästi lautaselta, kun se on mehevää ja kastike täyteläistä. Nämä reseptit sopivat ammattikeittiöihin erityisesti työvoimapulan aikaan; resepteillä nopeutat valmistusprosesseja ilman ylimääräistä keittämistä ja tai tiskiä. Esimerkiksi padan peseminen on helpompaa, kuin kastiketta ei keitetä.
Mehukasta, muttei vetistä
Lähes kaikista pakastekaloista irtoaa nestettä paiston aikana. Nesteen määrä voi olla jopa 20 % kalan painosta ja se riippuu kypsennystavasta, lämpötilasta sekä kalanlaadusta. Tuntemalla tuotteen nestemäärän, saadaan oikeiden tärkkelysten käytöllä haluttu lopputulos kastikkeeseen.
Etenkin seitiä sisältävissä uunikaloissa on useimmiten järkevää käyttää kahta tärkkelystä; maissitärkkelystä ja kylmätärkkelystä. Maissitärkkelys sitoo uunissa kypsyessään kalasta tulevan nesteen, kun kylmätärkkelyksen avulla kastike pysyy tasaisena sitä jaettaessa kalan päälle.
”Haluamme aina välttää tilannetta, jossa kastike on päällä, kala välissä ja neste makaa vuoan pohjalla.”
-Petri Nuutinen, ruokapalveluiden asiantuntija
Hyödynnä helppokäyttöiset reseptit
Alla Petrin luomia maukkaita reseptejä pakastekalasta. Kokeile ja kato mikä on oma suosikkisi valmistaa ja mikä maistuu asiakkaillesi parhaiten. Kokeile resepteistä myös variaatioita sen mukaan, mitä tuotteita on saatavilla. Esimerkiksi Välimeren uunikalan voi valmistaa mistä vaan kalakuutiosta; lohesta, seitistä tai kirjolohesta.
Katso lisää vinkkejä:
Jälkiruokien toppingit haltuun
Tuomas Hämäläinen
Tuo vaihtelua jälkiruokapöytään
Edellisen päivän lounas muuttuu salaattibuffetiksi
Misaus mullistaa lounaan
7 x kätevä makupohja
Järjestä lounasbuffet kustannustehokkaasti
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.