Meiran ketsuppia jo 50 vuotta!
Kotimainen Meiran ketsuppi on hurmannut suomalaiset täyteläisellä rakenteellaan ja herkullisen tomaattisella maullaan jo 50 vuoden ajan. Saatavana on myös ravintoloihin kätevät pakkauskoot, kuten 10 kilon sanko ja annospussit.
Suomessa myytävien tomaattiketsuppien keskimääräinen tomaattipitoisuus on noin 70 prosenttia, kun Meiran ketsupeissa se on vähintään 80, parhaimmillaan jopa 86 prosenttia (Lähde: S-kaupat ja K-ruoka).
”Siksi voimme antaa 50-vuotiaalle Meiran ketsupille laatutakuun ”Aina enemmän tomaattia”, sanoo Meiran Food Service asiakasmarkkinointipäällikkö Susanna Koroma-Nyström.
Avainlippu-tunnuksen saanut Meiran ketsuppi onkin ravintolapöydässä lupaus kotimaisesta, rakenteeltaan täyteläisestä ja maultaan herkullisen tomaattisesta ketsupista.
Vaikka kuluttajien kukkaronnyörit ovat tiukalla, kotimaisuus pysyy tärkeänä valintakriteerinä kolmen muun tekijän lisäksi.
”Tuoteselosteesta kuluttajat katsovat kolmea tekijää: sokerin, suolan ja rasvan määrää.”
Näin syntyy laadukas ketsuppi
Meiran valikoimasta löytyy tätä nykyä monipuolisesti ketsuppeja: perinteistä ketsuppia useassa koossa sekä sydänmerkittyjä tuotteita, joissa on vähemmän suolaa ja sokeria, luomu- ja juuresketsuppia sekä italialaisittain yrteillä maustettua ketsuppia. 50 vuoden aikana valikoima onkin kehittynyt vallitsevien trendien ja kuluttajien tarpeiden mukaan.
Tuotannossa suurin muutos tapahtui kymmenen vuotta sitten, kun kuluttajapakkauksia alettiin tehdä ilman säilöntäaineita.
”Se vaati suuria muutoksia työtapoihin ja hygieniaan”, työnjohtaja Jesse Roininen Meiran Helsingin Vallilan tehtaalta kertoo. Hän tietää, miten laadukas ketsuppi syntyy.
”Ensimmäisenä koneemme annostelevat automaattisesti veden, ja me punnitsemme joukkoon mausteet, suolan ja sokerin. Etikkahapon jälkeen on tomaatin vuoro. Tomaatti saapuu pyreenä Espanjasta tai Portugalista. ”
Sen jälkeen seosta sekoitetaan, kuumennetaan, jäähdytetään ja homogenoidaan.
”Ketsupin täyteläinen rakenne syntyy, kun seos ajetaan homogenisaattorin nuppineulan kokoisen reiän läpi isolla paineella. Se rikkoo seoksen rakenteen ja varmistaa, että vesi ei erotu.”
Lopuksi seos siirretään säiliöihin ja valmis ketsuppi pakataan tuotepakkauksiin.
Ketsuppi maistuu aina!
Ketsuppi maistuu suomalaisille tutusti makaronilaatikossa, pastaruoissa, hampurilaisen ja hodarin välissä sekä ranskisten dippinä, mutta maistuupa se joillekin myös maksalaatikossa, leivän ja puuron päällä sekä suoraan lusikasta. Kotoisat perinneruoat ovat nousussa ja siksi Meira on juhlavuoden kunniaksi kehittänyt makaronilaatikon reseptiikkaa − perinteiseen makaronilaatikkoon uutta twistiä tuodaan pizzojen maailmasta aina vegaaniseen soijamakaronilaatikkoon asti.
Jesse Roininen suosittelee
”18 vuotta sitten tulin Meiran Vallilan tehtaalle tekemään ketsuppia ja täällä olen vieläkin! Nykyään meidän ketsuppeja näkee paljon ravintoloissa Suomessa ja Virossa. Siitä tulee aina yhtä hyvä ja ylpeä fiilis.”
Meira Ketsuppi, 950 g
Ketsuppi muovipullossa on oiva valinta mausteasemalle. Kuluttajapakkaus ei sisällä lainkaan säilöntäaineita, keinotekoisia makeutusaineita tai sakeuttamisaineita.
Meira Ketsuppi, 10 kg
Kymmenen kilon sankoon on saatavilla muovipumppu, joka helpottaa käyttöä ja auttaa säilyttämään ketsupin aromit paremmin.
Meira Ketsuppi, annospussi, 10 g
Hygieeniset annospussit on kätevä pakata asiakkaalle take away -ruoan mukaan. Laatikossa 200 pussia.
8039812 Meira ketsuppi 950g
8039764 Meira ketsuppi 10kg
677849 Meira ketsuppi annospussi 200x10g
Tilaa tuotteet tai nouda myymälästä
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.