Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Jätettä Nolla − näin toimii zero waste -ravintola

Nolla-ravintolan Albert Franch Sunyer kertoi Parhaat Pidot -tapahtumassa, miten monin tavoin se pyrkii nollahävikkiin. Kyse on pitkälti tinkimättömyydestä, luovuudesta ja viitseliäisyydestä, eli kaikille ravintoloille mahdollisista asioista.

Zero waste -toimintatapa perustuu viiden K:n sääntöön: kieltäydy, karsi, käytä uudelleen, kierrätä ja kompostoi. Nolla-ravintola perustettiin vuonna 2018 Helsingissä ja alusta asti ajatus oli, että ravintolassa ei haluta tuottaa lainkaan jätettä. Vaikka kotitalouksissa ja teollisuudessa jätteen vähentäminen on arkipäivää, Sunyerin mielestä ravintola-alalla aiheesta ei puhuta tarpeeksi.

”Yksi ravintola tuottaa jätettä keskimäärin 70 000 kiloa vuodessa. Se on paljon. Me haluamme toimia eri tavalla ja näyttää, että jokainen ravintola voi toimia näin. Ehkä siten myös muiden ravintoloiden on helpompi omaksua sama periaate”, Albert Franch Sunyer sanoo.

Nolla-ravintolassa kolme isointa keinoa torjua jätettä ovat raaka-aineiden käytön maksimointi, kertakäyttöisen pakkausjätteen välttäminen ja kompostointi.


Lisää Parhaiden Pitojen anteja:

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search