Rinkeli Grand Prix sai uudet voittajat – ja paljon kiitosta
Rinkeli Grand Prix on joka vuosi järjestettävä leipuri-kondiittoriopiskelijoiden ammattitaitokilpailu, jonka järjestää Suomen Leipuriliitto ry yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tänäkin vuonna Valio sponsoroi tapahtumaa, ja kisan päätuomarina toimi Valion leipomokonsultti Mika Parviainen. Rinkeli Grand Prix’llä on pitkä historia: se järjestettiin jo 31. kerran.
Haastajasta voittajaksi
Tämän vuoden Rinkeli Grand Prixin voittaja tuli Ammattiopisto Tavastiasta Hämeenlinnasta. Joukkuetta luotsasi kisakonkari, kilpailijoiden opettaja Veli-Matti Ahvenharju, joka on itse ollut opiskelijana kisaamassa jo vuonna -95. Opettajan silmissä Rinkeli Grand Prix nauttii ansaittua arvostusta: se on ainoa vain leipuri-kondiittoriopiskelijoille suunnattu ammattitaitokilpailu, johon osallistuminen varmasti näyttää cv:ssä hyvältä ja kertoo opiskelijan motivaatiosta tulevaa ammattia kohtaan.
– Olemme pieni oppilaitos, jonka opettajat ja oppilaat tuntevat toisensa hyvin. Meillä on sellainen henki, että halutaan olla pienempänä haastamassa isompia. Vähän niin kuin HPK yllätti koko Suomen jääkiekkomenestyksellään viime vuonna, Ahvenharju naurahtaa.
Hänen mukaansa on tärkeää näyttää opiskelijoille, että Tavastia on samalla viivalla isompien kaupunkien ja oppilaitosten kanssa. Opettaja saa omalla motivaatiolla parhaiten innostettua ja puskettua opiskelijoitakin eteenpäin.
– Pitää olla tavoitteellista, mutta pitää olla myös hauskaa. On tärkeää saada koulullakin sellainen fiilis aikaiseksi, että kaikki on mahdollista, kuten voitto tällaisessa kisassa. Suomenmestaruus tulee, jos sitä haluaa.
Tavastian joukkueen menestys oli koululle iloinen uutinen ja tietenkin oiva hengennostattaja.
Kilpailussa pärjää taidolla ja taktiikalla
Ammattilaisleipurin työ vaatii monen osa-alueen taitamista, ja Rinkeli Grand Prix ilmentää sitä hienosti monella osa alueella. Ahvenharjun mukaan alan ammattilaisilta vaaditaan vankkojen kädentaitojen lisäksi myös kykyä hahmottaa tuotteiden kaupallisuutta. Niiden tekeminen pitää miettiä arvon kautta: tuotteeseen käytetyn ajan ja hinnan pitää kohdata. Kustannustehokkuus on ammattilaisuudenkin avainsana, mutta luonnollisesti mausta tinkimättä.
Lue lisää ajankohtaisista aiheista:
Huikeita elämyksiä Resta-seminaarissa
Näin toimii zero waste -ravintola
Strawberry-hotelleissa on tilaa kaikille
Eri sukupolvet työelämässä
Valio Aimo on suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja
Nina Metso
Leipurifestiä vietettiin rennoissa tunnelmissa
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.