Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Salaattipöydän ABC

Salaattipöydän ABC
Tuomas Hämäläinen
Keittiömestari

Työssäni Valio Aimo koekeittiöllä suunnittelen, kokeilen, maistan ja toteutan, eli saan päivittäin tehdä juuri sitä, mitä rakastan, ja kirjoittaa siitä.

Rakenna 16 komponentin salaattibuffa niin, että edullisimmat raaka-aineet ovat alussa ja kalliimmat lopussa. Herätä matkan varrella kaikki aistit!

Salaattia, raastetta, hedelmiä, juustoja ja monipuolisesti hiilihydraatteja sekä proteiinia. Koko komeus kruunataan tietenkin hyvillä kastikkeilla, tahnoilla sekä siemenillä tai vaihteluksi nachoilla.

Salaattipöydässä on helppo muistaa sesonkiajattelu ja pistää tarjolle kauden parhaita kasviksia ja hedelmiä. Esillepanossa ei kannata himmailla, vaan väreillä saa leikkiä ja ilotella. Tällä muistilistalla onnistut varmasti!

Kahdeksan kohdan muistilista

  1. Pohjalle salaattia Aloita linjasto rapealla salaatilla ja vihersalaatilla. Pidä huolta, että salaatti pysyy raikkaana ja houkuttelevana koko tarjoilun ajan.
  2. Päälle raastetta Tee juureksista meheviä raasteita, jotka täyttävät vatsaa ja monipuolistavat vitamiinien ja hivenaineiden saantia.
  3. Jotain raikasta Tuo salaattiin raikkautta esimerkiksi tomaatilla, kurkulla tai erilaisilla hedelmillä. Muista ilotella väreillä ja hyödyntää sesonkiajattelua.
  4. Pikkasen parempaa Tarjoile raaka-ainetta jatkojalostettuna: paahdettuna, grillattuna, pikkelöitynä, marinoituna tai maustettuna kiinnostavasti. Yllätä asiakas!
  5. Vielä hiilaritankkaus Edulliset hiilihydraatit, kuten nuudeli, peruna tai pasta, ovat loistavia katteen tuojia, joten panosta niiden monipuolisuuteen ja herkullisuuteen.
  6. Kastikkeet, tahnat, dipit… Näissä riittää vaihtelunvaraa. Toisitko makua kasvipohjaisella etnisellä tahnalla, maitopohjaisella dipillä vai majoneesilla?
  7. Kruunaa juustolla Juusto tuo salaattiin proteiinia, mutta myös makua. Kiinnitä huomiota myös koostumukseen, eli vaihtele kovien, pehmeiden ja raejuuston välillä.
  8. Päätä proteiiniin Vaihtele pääproteiineja ja varmista, että tarjolla on aina myös kasvisvaihtoehto. Pakastetuotteita käyttäessä muista nopea kuumennus, maustaminen tai marinointi ja jäähdytys ennen tarjoilua.

Tuomaksen vinkit

  • Vaihtelua ja houkuttelevuutta lisäävät myös astioiden eri koot, muodot, värit ja materiaalit.
  • Muista tarjota leipää tahnojen ja dippien kanssa. Näin asiakkaan vatsa täyttyy kustannustehokkailla raaka-aineilla.
  • Tarjoa nachot, sipsit, siemenet ja pähkinät huoneenlämpöisinä.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search