Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Strawberry-hotelleissa on tilaa kaikille – 7 vinkkiä monimuotoisuuden edistämiseen

Strawberryn Cluster General Manager Marika Mäkelä

Yhdenvertaisuus, monimuotoisuus, esteettömyys. Ne ovat tärkeitä arvoja Strawberry-hotelleille, eivätkä ne jää vain sanahelinäksi. Parhaat Pidot -tapahtumassa Strawberryn Marika Mäkelä kertoi, miten arvot jalkautetaan arkeen.

Strawberrylla on yli 200 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä työntekijöitä jopa 176 maasta.

”Haluamme olla edelläkävijöitä hotellialalla sekä tehdä maailmasta paremman paikan elää, tehdä töitä ja matkustaa”, Cluster General Manager Marika Mäkelä kertoo.

Yksi keino siihen on monimuotoisuuden edistäminen, joka on myös Strawberryn strategisia painopisteitä. Mäkelä kertoo, miten arvot näkyvät heillä käytännössä.

Termit tutuiksi

Esteettömyys. Esteettömyydessä ja saavutettavuudessa on kyse ihmisten moninaisuuden huomioimisesta. Ne koskevat paitsi rakennettua ympäristöä, kuten rakennuksia, ulkoalueita ja liikennevälineitä, mutta myös palveluja, viestintää ja asenteita. Esteettömyys ja saavutettavuus takaavat jokaiselle yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnassa.

Inklusiivisuus. Inklusiivisuudella tarkoitetaan yhdenvertaista ja syrjimätöntä toimintatapaa, joka osallistaa ja ottaa kaikki mukaan. Monimuotoisuus ja inklusiivisuus liittyvät vahvasti toisiinsa.

Monimuotoisuus. Monimuotoisuudella tai diversiteetillä tarkoitetaan työntekijöiden erilaisuutta esimerkiksi iän, sukupuolen, etnisen tai kansallisen taustan, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen, perhetilanteen, vammaisuuden, terveydentilan, työkyvyn, neurodiversiteetin, koulutustaustan, arvojen ja persoonallisuuden osalta.

Pride. Pride on maailmanlaajuinen liike ja ajattelutapa, jossa korostuu jokaisen oikeus omaan seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun. Värikkäitä Pride- ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumia järjestetään monilla paikkakunnilla.

Yhdenvertaisuus. Yhdenvertaisuudella tarkoitetaan sitä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta esimerkiksi heidän sukupuolestaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.


Lisää Parhaiden Pitojen anteja:

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search