Täydellinen maitovaahto kahviin baristan neuvoilla
Erikoiskahvien kysyntä kasvaa jatkuvasti ja kahvikansana suomalaiset ovat edelleen maailman kärkeä. Näillä muutamilla Vuoden Barista Jarno Peräkylän antamilla vinkeillä pääset hiomaan maidon vaahdottamisen tekniikkaa ja tutustumaan latte artin maailmaan. Kaiken pohjana on tietenkin hyvä kahvi ja oikeanlainen maito!
Näin saat aikaan täydellisen maitovaahdon
- Maidon vaahdottamista voi verrata kerman vatkaamiseen: jotta juoksevasta kermasta saa vaahtoa, sen joukkoon pitää vatkata ilmaa.
- Vaahdotettavan maidon tulee olla jääkaappikylmää.
- Hyvä maitovaahto on pehmeää ja notkeaa, ei kovaa ja kuivaa höttöä. Kun vaahto on onnistunut, ei esimerkiksi cappuccinoa juodessa huomaa, mihin vaahto loppuu ja mistä kahvi alkaa.
- Jotta maitovaahto onnistuu, ilma pitää saada maitoon tasaisesti ja vähitellen. Sen jälkeen maidon rakennetta työstetään niin, että ilma jakautuu pienenpieniksi kupliksi.
- Aikaa vaahdon aikaansaamiseen on rajallisesti, sillä maito kuumenee koko vaahdotuksen ajan. Vaahdotus lopetetaan, kun maidon lämpötila on 55–65 astetta.
- Vaahdottamisen jälkeen kannua kannattaa pyöräyttää pari kertaa, jotta maito sekoittuu tasaisesti. Jos maidon pinnalla on isoja kuplia, ne saa helposti pois lyömällä kannua kevyesti pöytää vasten.
Näin valmistat erikoiskahvit
Näin vaahdotat maidon kahviin
Paksu ja täyteläinen maitovaahto on olennainen osa erikoiskahveja, kuten cappuccinoa ja caffe lattea
Näin teet cappuccinon
Vuoden barista Jarno Peräkylän ohjeilla valmistat täydellisen cappuccinon.
Näin teet caffe latten
Vuoden barista Jarno Peräkylän ohjeilla valmistat täydellisen caffe latten.
Näin teet flat whiten
Vuoden barista Jarno Peräkylän ohjeilla valmistat täydellisen flat whiten.
Näin teet latte art -sydämen
Vuoden barista Jarno Peräkylän ohjeilla valmistat täydellisen latte art -sydämen.
Näin teet latte art -tulppaanin
Vuoden barista Jarno Peräkylän ohjeilla valmistat täydellisen latte art -tulppaanin.
Näin teet latte art -rosettan
Vuoden barista Jarno Peräkylän ohjeilla valmistat täydellisen latte art -rosettan.
Näin teet latte art -joutsenen
Vuoden barista Jarno Peräkylän ohjeilla valmistat täydellisen latte art -joutsenen.
Katso lisää vinkkejä:
Jälkiruokien toppingit haltuun
Tuomas Hämäläinen
Tuo vaihtelua jälkiruokapöytään
Edellisen päivän lounas muuttuu salaattibuffetiksi
Misaus mullistaa lounaan
7 x kätevä makupohja
Järjestä lounasbuffet kustannustehokkaasti
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.