Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Uudet laskiaispullamaut tuplasivat Porin Leivän myynnit

Uudet laskiaispullamaut tuplasivat myynnin

Isoihin sesonkeihin, kuten vaikka laskiaiseen tai Runebergin päivään, on vaikea tuoda uusia tuotteita. Se onnistuu harvoin, koska ihmiset kokevat, että laskiaispullan tai runebergintortun tulee olla perinteinen. Se on melkein pyhä asia. Tämän tietävät myös Porin Leivän Kehityspäällikkö Kimmo Jokinen ja myyntijohtaja Jani Multisilta.

Onnistuitte upeasti kausituotekaupassa. Miten se tapahtui?

Haasteena uusien makujen kehitykselle on ollut myös kannattavuus. Uusia makuja tehtäessä on aina se riski, että jos ne eivät miellytä kuluttajaa, päivittäiset leivontamäärät jäävät pieniksi, ja siten myös kannattavuus. Eri asia olisi, jos tuote olisi myynnissä valtakunnallisesti ja säilyisi pidempään, kuten vaikka pakasteet.

Korona-aikana panostimme tuotekehitykseen ja kehittelimme suuren määrän uusia makuja, muun muassa lakritsi- ja nutella-laskiaispullia. Ne olisivat olleet trendikkäitä ja maistuneet hyviltä, mutta ehkä aika ei vielä olisi ollut kypsä niille. Päädyimme lopulta tuomaan laskiaispullasesonkiin kaksi uutta makua, mansikkahillo- ja kinuskitäytteiset pullat.

Kinuskipullassa oli sisällä Valion kinuskitäytettä, jossa oli sopiva koostumus ja maku. Kinuskeissa on paljon eroja, kuinka voimakas, tumma ja paahteinen maku on ja miten annostelu saadaan toimimaan koneellisesti tuotantolinjalla. Pullat olivat myynnissä vuoden alusta laskiaiseen asti Satakunnan alueella vähittäiskaupassa ja Horeca-asiakkaillamme. Yllätykseksemme lähes kaksinkertaistimme laskiaispulliemme myynnin! On harvinaista, että pystyimme tuomaan klassikkomakujen rinnalle uusia makuja niin, että koko tuoteryhmän myynti merkittävästi kasvoi.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search