Valio Aimo sukelsi varttuneemman väen ruokamuistoihin
Tutkimus: kala on senioreiden selkeä suosikki
Selvitimme yli 65-vuotiaiden lempiruokia ja ruokailutottumuksia. Yli puolet vastaajista nostaa tutkimuksessa* lempiannoksekseen kalaruoan. Ruoassa arvostetaan makua, terveellisyyttä ja kotimaisuutta. Ylivoimainen suosikkilisuke varttuneemmilla on peruna, ja jälkiruoaksi valitaan mieluiten jäätelö.
Maistuva ruoka parantaa elämänlaatua kaikissa ikävaiheissa. Lempiruoka on nautinnon ja hyvinvoinnin lisäksi tärkeä osa ihmisen identiteettiä.
“Halusimme antaa senioreille äänen, jotta voimme paremmin tukea hyviä ruokakokemuksia esimerkiksi ravintoloissa ja hoivakodeissa. On tärkeää, että saa syödä sellaista ruokaa mistä pitää, sillä tie onnistuneempaan arkeen kulkee vatsan kautta”, Valio Aimon ruokapalvelujen asiantuntija Petri Nuutinen kertoo.
Valio Aimon tuoreessa senioreiden lempiruokatutkimuksessa* kolmen suosikkiruoan kärkeen nousivat uunilohi (31 %), kaaliruoat (26 %) ja paistettu kala (25 %). Kaaliruoat ja maksaruoat jakavat eniten vastaajien mielipiteitä: ne ovat kärjessä sekä suosikeissa että inhokeissa.
Poimintoja senioreiden ruokamuistoista
- Lapsena maalla syötiin sillilaatikkoa, hyvältä maistui leivinuunissa haudutettuna.
- Poikana ollessa naapurin pojan kanssa ongella niin menimme saareen ja paistoimme nuotiolla kalastamamme ahvenet ja porokahvit päälle.
- Mannapuuro kotona tehty. Olin ollut kuukauden intereilillä ja kotiin tullessa mummo oli tehnyt mannapuuroa. Kyllä maistui. Olin noin 18- vuotias.
- Isän paistama sienimunakas itse poimituista kanttarelleista puolukkasurvoksen kera, puolukat myös itse poimitut 10-vuotiaana, äiti ja minä olimme isästä ylpeitä ja onnellisia maukkaasta ateriasta.
- Pikku poikana n. 4v söin ensimmäisen kerran banaania äidin ja isän kanssa. Sodan jälkeen melkein kaikesta oli pulaa.
- Kollegoiden kanssa työmatkalla Koreassa korealaista BBQ:ta. Uskomattoman mielenkiintoisia makuja.
- Ensimmäinen itse valmistettu lasagne 70-luvun lopulla vaimoni kanssa. Onnistui hyvin, koska olin saanut valmistusohjeen ja -opin Venetsiassa.
Toteuta Lempiruokapäivä
”Ruoan pitää maistua ja purutuntuman tulee olla sopiva. Lisäksi värikkäät, houkuttelevat annokset kannustavat syömään. Jos esimerkiksi kastike on harmaata, niin se vie ruokahalun”, kiteytti yksi Lempiruokapäivän maistajista, 91-vuotias Hanna Rimpikangas.
Suosittelemme kokeilemaan, miten menu maistuisi teidän asiakkaillenne. Kokeile toteutusta Valio Aimo koekeittiön Petri Nuutisen valmiiksi laatimilla resepteillä.
Lue lisää ajankohtaisista aiheista:
Huikeita elämyksiä Resta-seminaarissa
Näin toimii zero waste -ravintola
Strawberry-hotelleissa on tilaa kaikille
Eri sukupolvet työelämässä
Valio Aimo on suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja
Nina Metso
Leipurifestiä vietettiin rennoissa tunnelmissa
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.