Valitse kerma käyttötarkoituksen mukaan
Valion kermavalikoimasta löytyy oikea tuote niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Oikean kerman valinnassa käyttötarkoitus onkin ratkaiseva.
Kuohukerman vahvuudet ovat monikäyttöisyys ja tuoreus
Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Se sopii sellaisenaan kruunaamaan maun ruoanvalmistuksessa sekä vaahdotettuna viimeistelee jälkiruoat ja leivonnaiset. Vaahdotettaessa sen tilavuus kaksinkertaistuu. Monipuolinen kuohukerma käy leivontaan, kakkuihin, laskiaispulliin, uuniruokiin, kastikkeisiin ja keittoihin. Moni on sitä mieltä, että ainoa oikea kerma esimerkiksi kinuskin keittämiseen on Valio kuohukerma. Laktoosittomuus antaa kuohukermoille monikäyttöisyyttä erityisruokavalioita ajatellen. Rasvapitoisuus on 35 %.
Valio kuohukerma 1 l laktoositon on tuorekerma ja sen leima-aika on 9 vuorokautta. Perinteisen kuohukerman myyntierä on 1kpl, jolloin tuotetta voi tilata juuri omiin tarpeisiinsa sopivan määrän. Tuotteen ainesosiin kuuluu vain kerma.
Valio suurtalous kuohukerma säilyy ESL-lämpökäsittelyn (pastörointi korkeassa lämpötilassa) ansiosta avaamattomana 25 vuorokautta. Tämä luonnollisesti vähentää hävikkiä ja helpottaa sen hallintaa.
Kakkuihin ja leivonnaisiin Valio vispikerma
Valio vispikerma 38 % on todellinen konditoriatuotteiden ja kakkujen kerma; sen vaahto on rakenteeltaan kestävää ja säilyttää lämpiminäkin vuodenaikoina tarjoiltaessa ryhtinsä. Valio vispikermalla täytetty ja kuorrutettu kakku on helpompi käsitellä ja kuljettaa, koska kermavaahto on kestävää ja tähän käyttötarkoitukseen soveltuvaa. Oikea kermavalinta täytekakkuihin, leivonnaisiin ja muihin kylmiin jälkiruokiin onkin Valio vispikerma. Tuote on UHT-käsitelty ja aseptisesti pakattu, mikä antaa sille pidemmän 120 vuorokauden leima-ajan. Tuote tulee säilyttää pakkauksen ohjeiden mukaisesti alle 8˚C:ssa. Paras vaahtoutuvuus tuotteella saavutetaan jääkaappikylmänä.
Valio kermat ja niiden käyttötarkoitukset
Valion kermavalikoimasta löytyy oikea tuote niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Oikean kerman valinnassa käyttötarkoitus onkin ratkaiseva. Katso alla olevasta taulukosta sopiva kerma oikeaan käyttötarkoitukseen. Kaikki Valio kermat suurpakkauksissa ovat laktoosittomia.
Tuote | Pakkauskoko | Vaahtoutuu, kakkuihin, leivonnaisiin | Kestää hyvin voimakkaiden makuaineiden lisäämistä | Kastikkeisiin, keittoihin, uuniruokiin | Kahviin, kuumiin juomiin | Kevyempi |
---|---|---|---|---|---|---|
Valio suurtalous-kuohukerma | 1,75 l | xx | xx | xxx | ||
Valio kuohukerma | 1l, 20l, kontti | xx | xx | xxx | ||
Valio vispikerma | 0,5l, 1l, 20l, kontti | xxx | xx | |||
Valio ruokakerma UHT | 1l, 1,5l, 10l, kontti | x | xxx | x | ||
Valio Ruoka 15% | 1L, 10L, kontti | x | xxx | x | ||
Valio kahvikerma | 1l | xxx | xx | |||
Valio kevytkerma UHT | 1l | xx | xx | |||
Valio Oddlygood Easy Cooking | 1l | xx | xxx | x | ||
Valio Oddlygood Easy whipping | 2,5dl | xxx | xx |
Kuohukerma
Lämpimään ja kylmään ruoanvalmistukseen. Jälkiruokiin ja leivonnaisiin, hyydytettäviin tuotteisiin. Sellaisenaan tai vaahdotettuna. Kestää hyvin kuumennusta.
Vispikerma 38 %
Konditoriatuotteisiin, leivonnaisiin, jälkiruokien ja juomien koristeluun, kahviin. Kylmään ruoanlaittoon ja lämpimiin ruokiin lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Kun halutaan sileää, valkoista ja kestävää vaahtoa.
Ruokakerma 15 %
Kaikkeen ruoanvalmistukseen. Tuo kerman täyteläisyyttä ja makua kevyemmällä rasvaprosentilla, suolaisiin leivonnaisiin. Kestää hyvin kuumennusta.
Ruoka 15 %
Kasvirasvasekoite, joka sopii kaikkeen lämpimään ruoanvalmistukseen kuten keittoihin, kiusauksiin ja kastikkeisiin. Se on maultaan ja ruoanvalmistusominaisuuksiltaan mainio tuote kilpailukykyiseen hintaan. Ei sisällä palmuöljyä, vain kotimaista rypsiöljyä ja sille on myönnetty sydänmerkki.
Kahvikerma
Kahvin kanssa. Valkaisee ja pehmentää kahvijuomia.
Kevytkerma
Kahvin kanssa, lämpimiin ruokiin lisättynä valmistuksen loppuvaiheessa.
Valio Oddlygood® Easy Cooking
Kasvipohjainen ruoanlaittotuote. Käytä ruokakerman tapaan, kun haluat täyteläisyyttä keittoihin ja kastikkeisiin tai makua ja mehevyyttä vaikkapa suolaisten ja makeiden piirakoiden täytteisiin. Se kestää hyvin myös hauduttamista. Tuote on 100 % kasviperäinen, gluteeniton ja valmistettu Suomessa.
Valio Oddlygood® Easy Whipping
Kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti ja nopeasti. Valio Oddlygood® Easy Whipping pitää hyvin muotonsa kakkujen tai muffinien pursotuksissa, ja sen avulla on hauska koristella myös muita jälkiruokia, leivonnaisia ja juomia. Tuote on 100 % kasviperäinen, gluteeniton ja valmistettu Suomessa.
Kerman vaahdottamisen ”kultaiset säännöt”
Kerman vaahdottaminen onnistuu varmemmin, kun noudattaa seuraavia suosituksia:
- Puhtaat ja kuivat välineet
- Vaahdotettavan kerman lämpötila (+4 astetta)
- Nopea ja tehokas vispaus (ei voiksi)
- Vaahto käyttöön välittömästi
- Leivonnaiset asianmukaiseen pakkaukseen
- Säilytys hajuttomassa kylmävarastossa
- Kylmäketju katkeamattomaksi
Koristelutekniikat haltuun videoiden avulla
Alla olevien videoiden avulla Mika kertoo, kuinka erilaiset kermavaahtopursotukset ja suklaakoristeet valmistetaan. Harva hallitsee kaikki kuorrutus- ja koristelutekniikat täydellisesti ensi yrittämällä, joten varaa aikaa harjoitteluun.
Kokenutkin kakuntekijä voi aina kehittyä ja löytää uutta opittavaa. Treenaa uusia asioita rauhassa ja muista iloita onnistumisista, Mika Parviainen kannustaa.
1. Sileä kuorrutus luo pohjan
Kuinka syntyy sileä kermavaahtokuorrutus täytekakulle?
Pursotukset tarttuvat kuorrutepintaan paremmin kuin paljaaseen kakkuun, eivätkä väliin jäävät aukot näy yhtä selkeästi, kun pohjalla on samanvärinen kuorrute. Tällä videolla koekeittiömme leipomokonsultti Mika Parviainen antaa vinkit kuorruttamiseen.
2. Ruusupursotukset tähtityllalla
Näin teet ruusupursotuksen tähtityllalla
Tähtityllalla kannattaa harjoitella aluksi esimerkiksi leikkuulaudan päällä. Näin saat tekniikan haltuun. Katso videolta Mikan vinkit kakun koristeluun.
3. Ruusupursotukset nauhatyllalla
Näin teet ruusupursotuksen nauhatyllalla
Kermaruusukkeilla voi koristaa muffinit tai kuppikakut. Videolla Mika antaa vinkit nauhatyllan käyttöön.
4. Suklaakoristeiden tekeminen
Näin teet erilaiset suklaakoristeet. Katso videolta Mikan vinkit suklaan käsittelyyn ja pursottamiseen.
Sesongin reseptejä Valio kermalla
Oddlygood® Easy Whippingillä saat todella kuohkean vaahdon ja se myös säilyttää tilavuutensa hyvin. Vaahto myös säilyy hyvin vaikka tarjoilulämpötila muuttuisi.
Oddlygood® Easy Whipping -vaahdosta saa tehtyä entistä herkullisempaa, kun siihen lisää hieman kermaa. Tuotteet voi vaahdottaa yhtä aikaa ja erilaisia suhteita Easy Whippingin ja kerman välillä kannattaa myös kokeilla.
Katso lisää vinkkejä:
Jälkiruokien toppingit haltuun
Tuomas Hämäläinen
Tuo vaihtelua jälkiruokapöytään
Edellisen päivän lounas muuttuu salaattibuffetiksi
Misaus mullistaa lounaan
7 x kätevä makupohja
Järjestä lounasbuffet kustannustehokkaasti
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.