Vinkkiartikkelit
Voin käyttö leivonnassa
Voita käytetään leivonnassa sen ainutlaatuisien ominaisuuksien ja jäljittelemättömän maun vuoksi. Valio voi on maailmallakin leipomoiden arvostama juuri näiden ominaisuuksiensa vuoksi. Tässä muutamia hyviä vinkkejä voilla leipomiseen.
Voin käytön ABC
- Voita käytetään leivonnassa sen tuotteille antamien hyvien ominaisuuksien ja jäljittelemättömän maun vuoksi.
- Voi voitelee taikinoissa sitkoa ja tekee taikinan plastiseksi, jolloin tuotteet on helppo muotoilla.
- Voi antaa tuotteille niiden tyypillisen rakenteen: kaulittavissa tuotteissa lehtevyyden ja vaahdotettavissa tuotteissa kuohkeuden ja mureuden.
- Käytettävän voin lämpötila on tärkeä. Voi on temperoitava kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivaan lämpötilaan.
Miksi kannattaa valita Valio voi
Videolla leipomokonsultti Mika Parviainen kertoo, miksi Valion voi on lyömätön raaka-aine.