Ihan Aimona! -podcast
Kuuntele podcastiamme ruoka-alan ammattilaisille!
Luvassa herkullisia keskusteluja, kuumimpia trendejä, parhaita oppeja sekä pahimpia mokia.
Toimittaja Tanja Rinkisen vieraana on joka jaksossa mielenkiintoinen ravintola-alan ammattilainen. Tervetuloa kuuntelemaan! Voit kuunnella Ihan Aimona! -podcastia Spotifyssa, YouTubessa ja Apple Podcastissa.
Kuuntele jaksot
Jakso 1: Bakerikan tarina
Ensimmäisen podcastin vieraana on catering- ja leipomoyritys Bakerikan perustaja Erika Poussa. Bakerika tunnetaan näyttävistä nakukakuistaan ja Suomalaisen menestysreseptin voitosta paistovalmiilla pakastekeksitaikinallaan. Podcastissa Poussa kertoo, millaista oli aloittaa yrittäjänä 17-vuotiaana ja mitä hän on matkan varrella oppinut. Hän jakaa unelmansa (New York mainittu!), inspiraationlähteensä ja leipomoalan trendit juuri nyt. Jos kaipaat buustausta päivääsi, kuuntele tämä jakso!
Jakso 2: Luka Balac ja uuden ravintola- konseptin rantautus
Luka Balac on yksi zero waste -ravintola Nollan perustajista. Jaksossa Balac kertoo balkanilaisista juuristaan ja siitä, miten hänen isoäitinsä osoitti rakkauttaan ruoalla. Hän avaa alanvaihtoaan elokuvaajasta Olon tiskariksi ja Nollan perustajaksi. Balac kertoo, millaista oli perustaa ravintola maahanmuuttajataustaisena henkilönä ja mitkä ovat hänen tinkimättömät periaatteensa. Kuuntele jakso ja opit, mitä kaikkea zero waste -toimintatapa tarkoittaa ja mitä sellaisen ravintolan perustaminen vaatii. Saat tietää myös Lukan pahimman mokan…
Jakso 3: Johan Kurkelan polku huippukokiksi
Jaksossa Vuoden kokki 2023 ja samana vuonna maailman vaativimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finalisti Johan Kurkela kertoo kokiksi kasvamisesta, luovuudesta, kilpailemisesta ja kotijoukkojen tärkeydestä. Hän avautuu intohimostaan ja jaksamisestaan tavalla, johon moni meistä samastuu. Kurkela ruotii ravintoloiden työoloja, pelolla johtamista ja virheitä sekä paljastaa, miksi hän välttää töissä käyttämästä sanaa ”perhe”. Kuuntele jakso ja tiedät, minkä neuvon Kurkela antaa nuorelle, joka haaveilee menestyksestä kokkikilpailuissa.
”Uskomatonta, miten avoimesti haastateltavat kertoivat unelmistaan ja paljastivat kipeitäkin muistoja työnsä arjesta. Toivon, että alan ammattilaiset löytävät vertaistukea ja jopa uusia näkökulmia työhönsä tästä podcastista.”
Toimittaja Tanja Rinkinen
Aimo annos tarinoita
Me Aimot haluamme nostaa asiakkaamme keskiöön ja auttaa heitä menestymään. Tämän vuoksi kerromme aimo annoksen tarinoita asiakkaistamme.
Ruokatrendit 2025
Kokosimme uunituoreeseen trendiraporttiin neljä globaalia ruokatrendiä sekä ravintolamaailman kuumimmat ilmiöt. Lisäksi kerromme, kuinka hyödynnät trendejä omassa liiketoiminnassasi. Lataa nyt!