Siirry sisältöön
Ananas-passionwiener
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Ananas-passionwiener

Onnistuneen wienerin salaisuus on tietenkin aidolla voilla leivottu wienertaikina, jossa on kerrokset näkyvissä. Simppeli mutta näyttävä muoto aukeaa paistossa viuhkamaiseksi ja vihjaa hauskasti wienerin raikkaasta makumaailmasta.

Ananas-passionwiener

Ainekset

Wienertaikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,075 kg
    Valio Eila® Laktoositon maitojauhetta
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe 25 kg
  • 0,025 kg suolaa
  • 0,150 kg sokeria
  • 0,100 kg hiivaa
  • 0,400 kg kananmunia
  • 0,050 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2,200 kg vehnäjauhoja
  • 1,000 kg
    Valio Eila® kaulintavoita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® kaulintavoi 4x5 kg suolaamaton laktoositon

Täyte

  • 1,120 kg Valio vanilja-tuorejuustotäytettä
  • 1,550 kg
    Valio ananas-passiontäytettä
    Ananaspalat yhdessä raikkaan passionhedelmän kanssa ovat voittamaton ja raikas makuyhdistelmä. Paiston ja pakastuksen kestävä kaunis…
    Valio ananas-passiontäyte 10 kg

Pinnalle

  • 0,960 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
  • 0,640 kg pomadaa

Ohje

  1. Liuota kylmään veteen perustaikinan aineet, paitsi jauhot ja voi. Sekoita joukkoon kylmät jauhot ja pehmeä voi. Älä vaivaa.
  2. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x3.
  3. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia
  4. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
  5. Kauli taikina 10 mm:n vahvuiseksi levyksi. Leikkaa levy 25 cm:n levyisiksi kaistaleiksi.
  6. Leikkaa n.1 cm:n nauhoja . Muotoile lenkin mallisiksi ja asettele pellille.
  7. Nostata wienerit. Pursota pinnalle vanilja-tuorejuustotäytettä.
  8. Paista wienerit 220 °C:ssa uunissa noin 12 min.

Viimeistely

  1. Pursota ananas-passiontäytettä wienereiden päälle.
  2. Lämmitä kirkaskuumahyytelö ja pensselöi wienereiden pinta.
  3. Koristele pomada raidoilla.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 282 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 38,7 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Kalsium 24,9 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 245 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 33,6 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search