Siirry sisältöön
Appelsiiniglaseerattua possunkylkeä ja suklaata
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Appelsiiniglaseerattua possunkylkeä ja suklaata

Karamelisoitua appelsiinipossua ja todella intensiivistä suklaa-marsalakastiketta toimii herkullisena pääruokana niin lautasannoksena, kuin lounaslinjastosta tarjoiltuna.

Appelsiiniglaseerattua possunkylkeä ja suklaata

Ainekset

Possunkylki ja glace

  • 2,000 kg possun kylkeä, ylikypsänä
  • 1,000 kg ramenlientä, Sooci
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,300 kg appelsiinia
  • 0,100 kg suolapähkinöitä
  • 0,020 kg punaista chiliä
  • 0,020 kg tuoretta korianteria

Suklaa-marsalakastike

  • 0,500 kg valmista punaviinikastiketta, Sooci
  • 0,100 kg marsalaviiniä
  • 0,100 kg tummaa suklaata
  • 0,015 kg balsamicoa
  • 0,004 kg suolaa

Lisukkeet

  • 1,000 kg maissitortilloja
  • 0,100 kg tuoretta korianteria
  • 0,100 kg babypinaattia
  • 0,300 kg appelsiinia, segmentoituna

Ohje

Possunkylki ja glace

  1. Leikkaa possunkylki annospaloiksi ja asettele 1/1 GN vuokaan.
  2. Keitä ramenlientä ja sokeria kasaan niin, että jäljellä on n. 2 dl. Raasta ja mehusta appelsiinit glacen joukkoon. Sekoita hyvin ja valele possunkylkien päälle.
  3. Paahda 195 °C uunissa n. 10 min. Glaseeraa vielä kerran ja paista toiset 5-10 min. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä sekä hienonnetulla korianterilla ja chilillä.

Suklaa-marsalakastike

  1. Laita punaviinikastike ja marsala kattilaan. Kiehauta. Lisää tumma suklaa ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta balsamicolla ja suolalla.

Lisukkeet

  1. Tarjoile maissitortillojen ja yrttisalaatin kanssa.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 695 kcal
Proteiini 31,9 g
Hiilihydraatti 46,6 g
Rasva 40,5 g
Tyydyttynyt rasva 14 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 2,3 g
Kalsium 109,8 mg
D-vitamiini 0,9 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 207 kcal
Proteiini 9,5 g
Hiilihydraatti 13,9 g
Rasva 12,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search