Siirry sisältöön
Appelsiinikalaa, pähkinänuudeleita ja chilikurkkua
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Appelsiinikalaa, pähkinänuudeleita ja chilikurkkua

Appelsiinikalaa, pähkinänuudeleita ja chilikurkkua

Ainekset

Appelsiinikala

  • 0,200 kg vastapuristettua appelsiininmehua
  • 0,010 kg appelsiini kuorta
  • 0,150 kg sokeria
  • 0,120 kg soijakastiketta
  • 0,020 kg valkosipulia, murskattuna
  • 0,020 kg inkivääriä, raastettuna
  • 0,020 kg riisiviinietikkaa
  • 1,000 kg kalanugetteja, esim. Planets Pride

Pähkinänuudelit

  • 0,200 kg maapähkinävoita
  • 0,200 kg tahinia
  • 0,060 kg soijakastiketta
  • 0,060 kg riisiviinietikkaa
  • 0,060 kg seesamöljyä
  • 0,060 kg sokeria
  • 0,020 kg valkosipulia, murskattuna
  • 0,020 kg inkivääriä, raastettuna
  • 0,040 kg rapeaa chiliä öljyssä
  • 0,500 kg kuumaa vettä
  • 2,000 kg udon-nuudelia

Chilikurkut

  • 0,050 kg soijakastiketta
  • 0,030 kg riisiviinietikkaa
  • 0,025 kg sokeria
  • 0,025 kg seesamöljyä
  • 0,005 kg valkosipulia, murskattuna
  • 0,025 kg rapeaa chiliä öljyssä
  • 0,500 kg kurkkua

Viimeistelyyn

  • 0,050 kg kevätsipulia
  • 0,020 kg punaista chiliä
  • 0,020 kg seesaminsiemeniä

Ohje

Appelsiinikala

  1. Laita appelsiinimehu ja -kuori, sokeri, soijakastike, valkosipuli, inkivääri sekä riisiviinietikka kattilaan ja redusoi miedolla lämmöllä kunnes jäljellä on n. 2/3. Paista kalanugetit rapeiksi (uunissa tai rasvakeittimessä) ja pyörittele appelsiinikastike kauttaaltaan nugettien joukkoon.

Pähkinänuudelit

  1. Sekoita maapähkinävoi, tahini, soijakastike, riisiviinietikka, seesamöljy, sokeri, valkosipuli, inkivääri sekä rapea chili tahnaksi. Laita udon-nuudelit GN 1/1 65 mm -vuokaan pähkinätahnan ja kuuman veden kanssa ja Höyrytä 100°C uunissa 3-4 min. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.

Chilikurkut

  1. Tee soijakastikkeesta, riisiviinietikasta, sokerista, seesamöljystä, valkosipulimurskasta ja rapeasta chilistä kastike. Leikkaa kurkut paloiksi (voit myös nuijia kurkkuja hieman, jotta saat niihin hieman enemmän makua imevää pintaa) ja mausta kastikkeella.

Viimeistely

  1. Viimeistele kala, nuudelit ja chilikurkut kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1508 kcal
Proteiini 45,8 g
Hiilihydraatti 200,9 g
Rasva 54 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 13,9 g
Suola 4,7 g
Kalsium 269,8 mg
D-vitamiini 1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 304 kcal
Proteiini 9,2 g
Hiilihydraatti 40,5 g
Rasva 10,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search