Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,400 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,600 kg vehnäjauhoja
Täyte
-
1,050 kg
Valio appelsiini-omenatäytettäKaunis kiiltävä täyte paistettavien leivonnaisten pinnalle. Toimii myös sellaisenaan yhdessä Valio tuorejuuston ja kerman kanssa…
Rahkatäyte
- 1,200 kg
- 0,250 kg kananmunia
- 0,250 kg sokeria
-
0,070 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
-
0,120 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pinnalle
- 0,210 kg stroisselia
Jaa resepti
Ohje
- Valmista pullataikina. Anna taikinan levätä 20 minuuttia.
- Valmista rahkatäyte sekoittamalla täytteen aineet tasaiseksi
- Kauli pullataikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 12 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
- Pursota appelsiini-omenatäytettä nauhoille kaksi raitaa. Taita nauhat kolmen osaan siten, että sauma tulee alas keskelle.
- Leikkaa nauhat 28 cm:n pituisiksi pitkoiksi.
- Nostata pitkot ja paina pitkojen keskelle ura pituussuuntaan. Voitele pitkot ja pursota rahkatäytettä pitkojen päälle. Ripottele pinnalle stroisselia
- Paista pitkot 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
986 kcal
Proteiini
26,3 g
Hiilihydraatti
161,7 g
Rasva
23,9 g
Tyydyttynyt rasva
12,7 g
Ravintokuitu
5,5 g
Suola
1,8 g
Kalsium
158,7 mg
D-vitamiini
0,6 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
256 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
42 g
Rasva
6,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa