Siirry sisältöön
Burgundinpata naudan poskesta

Burgundinpata naudan poskesta

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkelan käsialaa.

Burgundinpata naudan poskesta

Ainekset

Burgundinpata

  • 2,000 kg kypsää naudan poskea
  • 0,200 kg pekonikuutioita
  • 0,500 kg rypsiöljyä
  • 1,000 kg demi-glace kastikepohjaa
  • 1,000 kg punaviiniä
  • 2,000 kg lämmintä vettä
  • 0,200 kg ruskeaa kastikesuurustetta
  • 0,040 kg hienoa merisuolaa
  • 0,005 kg mustapippurirouhetta
  • 0,003 kg kuivattua timjamia
  • 0,500 kg hillosipulia
  • 0,010 kg laakerinlehteä
  • 0,020 kg hienonnettua persiljaa

Hunajapaahdetut porkkanat

  • 2,000 kg leikattua porkkanaa
  • 0,050 kg hunajaa
  • 0,100 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,005 kg kuivattua rakuunaa
  • 0,020 kg hienoa merisuolaa

Confit herkkusieni

  • 1,000 kg pieniä herkkusieniä
  • 0,015 kg sherryetikkaa
  • 0,010 kg hienoa merisuolaa
  • 0,010 kg valkosipulin kynttä
  • 0,010 kg timjamia
  • 2,000 kg rypsiöljyä

Rosmariiniperunat

  • 4,000 kg pestyä siikli-perunaa, tai vastaava pieni lajike
  • 0,200 kg oliiviöljyä
  • 0,050 kg rosmariinia
  • 0,050 kg valkosipulin kynttä
  • 0,060 kg hienoa merisuolaa

Ohje

Burgundinpata

  1. Lämmitä uuni 230 °C asteiseksi.
  2. Kuutioi kypsä naudanposki noin 3cm x 3cm kokoiseksi kuutioksi, ja yhdistä paistoastiassa pekonikuution ja rypsiöljyn kanssa.
  3. Sekoita hyvin ja paahda 230 °C asteisessa uunissa 10 min kunnes lihat ovat kauniin paistuneita, laske uunin lämpö 200 °C asteeseen.
  4. Sekoita erillisessä astiassa demi-glace, punaviini, vesi, suuruste, suola, mustapippuri ja kuivattu timjami.Kaada maustettu neste paahdettujen lihojen päälle, lisää joukkoon valutetut hillosipulit, laakerinlehdet, persilja, ja sekoita.
  5. Kypsennä pataa 200 °C asteisessa uunissa 30 min.
  6. Anna valmiin padan tekeytyä kannen alla huoneenlämmössä vähintään 15 min ennen tarjolle asettelua. Varastoi pata kannen alla kylmässä.

Hunajapaahdetut porkkanat

  1. Lämmitä uuni 180 °C asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa.
  3. Yhdistä paistoastiassa kaikki raaka-aineet ja sekoita hyvin.
  4. Paahda porkkanat uunissa 30 min tai kunnes kypsiä.
  5. Jäähdytä porkkanat ja varastoi kylmässä myöhempää käyttöä varten.

Confit herkkusieni

  1. Lämmitä uuni 180 °C asteeseen.
  2. Yhdistä paistoasiatta herkkusienet, etikka, suola ja timjami, sekoita hyvin.
  3. Kaada rypsiöljy sienien päälle.
  4. Kypsennä sieniä uunissa 15 min kunnes öljy alkaa kuplimaan.
  5. Siirrä sienet tekeytymään huoneenlämpöön kunnes öljy on jäähtynyt.
  6. Varastoi sienet jääkaapissa öljyssä, näin sienet säilyvät pitkään, ja voit valuttaa niitä käyttöön tarpeen mukaan. Sieniä on helppo valmistaa kerralla koko viikon tarpeeseen.
  7. Vinkki: Älä heitä säilöntäöljyä pois! Voit hyvin käyttää samaa öljyä moneen otteeseen, kunhan tarkistat sen kunnon. Näin vähennät hävikkiä ja toimit kustannustehokkaasti.

Rosmariiniperunat

  1. Lämmitä uuni 200 °C asteeseen.
  2. Nypi ja hienonna rosmariini veitsellä.
  3. Puserra valkosipulin kynnet.
  4. Yhdistä perunat, hienonnettu rosmariini, puserrettu valkosipuli, oliiviöljy ja suola.
  5. Sekoita hyvin ja paahda uunissa 30 min, kunnes perunat ovat kypsiä ja kullanruskeita.
  6. Anna kypsien perunoiden jäähtyä huoneenlämmössä vähintään 10 min ennen tarjoilua.

Tarjoilu

  1. Tarjolle asetellessa sekoita lämpimän padan joukkoon hunajapaahdetut porkkanat ja confit herkkusienet.
  2. Koristele pata vielä hienonnetulla persiljalla.
  3. Tarjoile pata esimerkiksi rosmariiniperunoiden kera. Myös riisi tai perunamuusi ovat oiva lisuke padalle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1198 kcal
Proteiini 22,9 g
Hiilihydraatti 36,5 g
Rasva 104,3 g
Tyydyttynyt rasva 12,2 g
Ravintokuitu 4,8 g
Suola 21 g
Kalsium 98 mg
D-vitamiini 0,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 263 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 22,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 4,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search