Siirry sisältöön
Detroit-pannupizza

Detroit-pannupizza

Detroit-pannu­pizzan tunnistaa paksusta pohjasta, pepperoneista ja juustoisista, rapeista reunoista.

Detroit-pannupizza

Ainekset

Pohja

  • 0,580 kg puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 0,013 kg kuivahiivaa
  • 0,012 kg suolaa
  • 0,500 kg vettä

Tomaattikastike

  • 0,800 kg pizzakastiketta ,esim. Mutti
  • 0,015 kg sokeria
  • 0,006 kg valkosipulijauhetta
  • 0,002 kg chilihiutaleita
  • 0,004 kg suolaa

Vuokaan

  • 0,030 kg oliiviöljyä

Lisäksi

  • 0,250 kg pepperoniviipaleita
  • 0,500 kg
    Valio gouda Fontal juustomurua
    Valio gouda-fontal juustomuru on laadukas tuote pizzerioihin ja ammattikeittiöihin. Jos olet etsinyt pizzan päälle sopivaa…
    Valio gouda-fontal e2,5 kg juustomuru

Päälle

  • 0,030 kg parmesaanijuustoraastetta
  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Laita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola yleiskoneen kulhoon. Pyöräytä ainekset sekaisin. Valuta noin 30-asteinen vesi koneen käydessä jauhojen joukkoon ja vaivaa matalalla teholla 10 minuuttia. Lepuuta taikinaa 10 minuuttia ja jatka sitten vaivaamista keskiteholla 10 minuuttia. Peitä kulho ja kohota taikinaa 2 tuntia.
  2. Sekoita pizzakastikkeen joukkoon mausteet ja keitä kasaan 15 minuuttia. Jäähdytä kastike. Se saa olla melko paksua.
  3. Levitä öljy 1/1 GN -paistovuokaan tai pellille. Kumoa taikina vuokaan ja pyöräytä se öljyssä molemmin puolin. Painele taikinaa littanaksi kohti vuoan reunoja. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna taikinan levätä 30 minuuttia.
  4. Poista kelmu ja painele taikina uudestaan kohti vuoan reunoja. Voit venyttää sitä varovasti hieman pohjaa isommalle alueelle, jotta pizzaan syntyy reunat. Levitä puolet pepperonista pizzataikinalle. Lisää juusto tasaisesti taikinan reunoja myöten. Lisää loput pepperonit kolmeksi raidaksi päälle. Voit levittää osan pepperoneista myös raitojen väliin. Levitä kastike lusikalla raidoiksi pepperonien päälle.
  5. Paista pizzaa 275–300-asteisen uunin alatasolla 15–25 minuuttia, riippuen uunin kuumuudesta. Irrota pizza lastalla reunoja myöten ja siirrä tarjoilulautaselle. Ripottele päälle parmesaania ja viimeistele basilikalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 497 kcal
Proteiini 22,1 g
Hiilihydraatti 41,2 g
Rasva 26,1 g
Tyydyttynyt rasva 10,7 g
Ravintokuitu 3,8 g
Suola 3,2 g
Kalsium 394,4 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 9,7 g
Hiilihydraatti 18 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search