Detroit-pannupizza
Detroit-pannupizzan tunnistaa paksusta pohjasta, pepperoneista ja juustoisista, rapeista reunoista.
Ainekset
Pohja
- 0,580 kg puolikarkeita vehnäjauhoja
- 0,013 kg kuivahiivaa
- 0,012 kg suolaa
- 0,500 kg vettä
Tomaattikastike
- 0,800 kg pizzakastiketta ,esim. Mutti
- 0,015 kg sokeria
- 0,006 kg valkosipulijauhetta
- 0,002 kg chilihiutaleita
- 0,004 kg suolaa
Vuokaan
- 0,030 kg oliiviöljyä
Lisäksi
- 0,250 kg pepperoniviipaleita
-
0,500 kg
Valio gouda Fontal juustomuruaValio gouda-fontal juustomuru on laadukas tuote pizzerioihin ja ammattikeittiöihin. Jos olet etsinyt pizzan päälle sopivaa…
Päälle
- 0,030 kg parmesaanijuustoraastetta
- 0 kg tuoretta basilikaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola yleiskoneen kulhoon. Pyöräytä ainekset sekaisin. Valuta noin 30-asteinen vesi koneen käydessä jauhojen joukkoon ja vaivaa matalalla teholla 10 minuuttia. Lepuuta taikinaa 10 minuuttia ja jatka sitten vaivaamista keskiteholla 10 minuuttia. Peitä kulho ja kohota taikinaa 2 tuntia.
- Sekoita pizzakastikkeen joukkoon mausteet ja keitä kasaan 15 minuuttia. Jäähdytä kastike. Se saa olla melko paksua.
- Levitä öljy 1/1 GN -paistovuokaan tai pellille. Kumoa taikina vuokaan ja pyöräytä se öljyssä molemmin puolin. Painele taikinaa littanaksi kohti vuoan reunoja. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna taikinan levätä 30 minuuttia.
- Poista kelmu ja painele taikina uudestaan kohti vuoan reunoja. Voit venyttää sitä varovasti hieman pohjaa isommalle alueelle, jotta pizzaan syntyy reunat. Levitä puolet pepperonista pizzataikinalle. Lisää juusto tasaisesti taikinan reunoja myöten. Lisää loput pepperonit kolmeksi raidaksi päälle. Voit levittää osan pepperoneista myös raitojen väliin. Levitä kastike lusikalla raidoiksi pepperonien päälle.
- Paista pizzaa 275–300-asteisen uunin alatasolla 15–25 minuuttia, riippuen uunin kuumuudesta. Irrota pizza lastalla reunoja myöten ja siirrä tarjoilulautaselle. Ripottele päälle parmesaania ja viimeistele basilikalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
497 kcal
Proteiini
22,1 g
Hiilihydraatti
41,2 g
Rasva
26,1 g
Tyydyttynyt rasva
10,7 g
Ravintokuitu
3,8 g
Suola
3,2 g
Kalsium
394,4 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
217 kcal
Proteiini
9,7 g
Hiilihydraatti
18 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- tuoretta basilikaa