Grillattua kuhaa ja Sandefjordin kastiketta
Tämä ohje on Vuoden Kokki 2022 Jonathan Slotten käsialaa.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 0,300 kg kuhaa, nahallista isoa kuhanseläkettä
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg suolaa
- 0,500 kg herneitä, tuoreita
- 0,100 kg suippokaali
- 0,150 kg kukkakaalia
- 0,060 kg fenkolia
- 0,100 kg broccoliineja
- 0,100 kg punamangodin lehtiä, tai lehtimangoldia
- 0,020 kg tuoretta ruohosipulia
- 0,200 kg purjoa
-
0,100 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg sitruuna, mehu ja kuori
- 0,080 kg tuoretta tilliä
- 0,300 kg rypsiöljyä
-
0,300 kg
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 0,200 kg
-
0,150 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,020 kg sitruunamehua
- 0 kg suolaa
- 0 kg herneenversoja
- 0 kg tuoretta tilliä
Jaa resepti
Ohje
- Tee 10% suolaliemi. Suolaa kuhan selkä suolaliemessä 12 minuutin ajan ja nosta se sitten liemestä pois.
- Kuori herneet palkoista ja mausta ne suolalla ja öljyllä. Kuori suippokaalista yksittäiset lehdet ja ryöppää ne kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 sekunnin ajan. Jäähdytä lehdet sitten jäävedessä. Paista pieniä kukkakaalin nuppuja voissa paistinpannulla. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi mandoliinilla ja laita ne jääveteen, jotta ne tulevat rapeiksi. Leikkaa broccoliini pienemmiksi paloiksi ja grillaa tai hiillosta niitä. Mausta ne suolalla ja öljyllä. Leikkaa mangoldista pieniä kauniita lehtiä ja mausta ne öljyllä ja suolalla. Hienonna myös ruohosipuli.
- Leikkaa purjosipuli suikaleiksi. Ryöppää suolalla maustetussa vedessä noin 30 sekunnin ajan. Kuivaa sipulit hyvin ja hauduta ne voissa 1-2 minuutin ajan. Mausta ne sitruunankuorella, sitruunanmehulla ja suolalla.
- Ryöppää tillit 15 sekunnin ajan ja jäähdytä ne sitten jäävedessä. Kuivaa tillit hyvin ja aja ne tehosekoittimessa öljyn kanssa, kunnes lämpenee. Siivilöi seos kuituliinan läpi ja jäähdytä nopeasti, jotta väri säilyy.
- Kiehauta maito ja sekoita siihen tehosekoittimessa pehmeää voita, creme fraichea, sitruunanmehua ja suolaa oman maun mukaan.
- Grillaa kuhan selkä nahkapuoli alaspäin noin 3-5 minuutin ajan riippuen seläkkeen paksuudesta. Käännä kala ja grillaa vielä hetki toiselta puolelta. Anna kalan levätä hetki ennen tarjoilua varmistaaksesi, että se on kypsää. Penslaa voisulalla ja mausta suolalla.
- Aseta kuhanpala keskelle lautaselle ja asettele vihannekset sen ympärille. Viimeistele annos tilliöljyllä, tuoreella tillillä, herneenversoilla ja mangoldilla. Kaada päälle Sandefjordin kastiketta.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
987 kcal
Proteiini
19,7 g
Hiilihydraatti
13,9 g
Rasva
94,7 g
Tyydyttynyt rasva
28,8 g
Ravintokuitu
5,4 g
Suola
17 g
Kalsium
227,6 mg
D-vitamiini
4,8 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
261 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
3,7 g
Rasva
25,1 g
Tyydyttynyt rasva
7,6 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
4,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- sitruuna
- suolaa
- herneenversoja
- tuoretta tilliä