Hummusvoileipäkakku
Kaunis ja juhlava hummusvoileipäkakku kätkee sisäänsä hernetahnan ja hummustäytteen. Kakku kuorrutetaan pikkelöidyillä kesän kasviksilla.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Pikkelikasvikset
- 0,500 kg pikkelöintilientä ,esim. Rajamäen
- 0,500 kg vettä
- 0,020 kg suolaa
- 0,050 kg kukkakaalia ,viipaloituna
- 0,050 kg pikkuporkkanoita ,paloiteltuna
- 0,050 kg retiisejä ,viipaloituna
- 0,050 kg pikkuparsaa ,paloiteltuna
Hernetahna
-
0,400 kg
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 0,400 kg kotimaisia pakasteherneitä
- 0,008 kg sitruunankuorta ,raastettuna
- 0,005 kg suolaa
- 0,002 kg rouhittua mustapippuria
- 0,780 kg isoa paahtoleipää
- 0,100 kg vettä
- 0,015 kg sitruunamehua
Hummustäyte
- 0,800 kg hummusta ,esim. Sevan
Kuorrutus
-
0,200 kg
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 0,150 kg
- 0,150 kg hummusta ,esim. Sevan
Koristeluun
- 0 kg versoja
- 0 kg syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin pikkelikasvikset. Sekoita pikkelöintiliemi, vesi ja suola keskenään. Paloittele kasvikset suupaloiksi ja laita kukin omaan kulhoonsa. Kaada päälle liemi ja anna maustua seuraavaan päivään.
- Valmista hernetahna. Soseuta tuorejuusto, sulatetut herneet ja sitruunankuori tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Vuoraa vuoan pohja leipäviipaleilla. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla siten, että vuoan pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät sitruunavedellä.
- Levitä päälle puolet hummuksesta. Laita päälle toinen tiivis leipäkerros ja kostuta se. Levitä seuraavaan kerrokseen hernetahna. Lisää uusi leipäkerros, kostuta ja levitä loput hummuksesta. Lisää viimeinen leipäkerros, kostuta ja peitä vuoka kelmulla. Nosta jääkaappiintekeytymään yön yli.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi voileipäkakun päälle.
- Koristele hummusvoileipäkakun pinta valutetuilla pikkelikasviksilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
420 kcal
Proteiini
11,6 g
Hiilihydraatti
45,4 g
Rasva
19,2 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
4,4 g
Suola
3,6 g
Kalsium
62,8 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
159 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
17,2 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- versoja
- syötäviä kukkia