Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,035 kg suolaa
- 0,450 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,020 kg kardemummaa
-
0,750 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,800 kg vehnäjauhoja
Voiteluun
-
0,300 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,300 kg keltuaisia
Jaa resepti
Ohje
- Valmista pullataikina. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
- Leivo taikinasta 390 g:n painoisia pitkulaisia pitkoja. Nostata pitkot.
- Valmista voiteluaine juuri ennen voitelua sekoittamalla keltuaiset ja voisula tasaiseksi. Voitele pitkot kahteen kertaan. Anna pinnan kuivahtaa.
- Paista pitkot 190 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1529 kcal
Proteiini
33,2 g
Hiilihydraatti
185,7 g
Rasva
70,7 g
Tyydyttynyt rasva
37,6 g
Ravintokuitu
8 g
Suola
3,6 g
Kalsium
168,6 mg
D-vitamiini
2,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
348 kcal
Proteiini
7,6 g
Hiilihydraatti
42,3 g
Rasva
16,1 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa