Jääkellarin lohta ja sinappikurkkurelissiä
Jääkellarin lohi sopii joulumenun alkuruoaksi raikkaan sinappikurkkurelissin kanssa.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Jääkellarin lohi
- 1,000 kg merilohifileetä
- 1,000 kg vettä
- 0,120 kg hienoa merisuolaa
- 0,025 kg sokeria
- 0,010 kg tuoretta tilliä, varsineen
Sinappikurkkurelissi
- 0,050 kg väkiviinaetikkaa
- 0,100 kg sokeria
- 0,150 kg vettä
- 0,020 kg sinapinsiemeniä
- 0,800 kg kurkkua
- 0,050 kg sipulia
- 0,100 kg majoneesia
- 0,030 kg sinappia
- 0,001 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
Jääkellarin lohi
- Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Jäähdytä. Laita lohifilee tillin kanssa kylmään liemeen ja peitä kelmulla. Anna maustua noin vuorokausi. Huuhtele suolaliemi pois kalan pinnalta ja leikkaa annospaloiksi.
Sinappikurkkurelissi
- Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja sinapinsiemenet. Jäähdytä liemi, lisää raastettu kurkku ja hienonnettu sipuli ja anna pikkelöityä noin vuorokausi. Siivilöi ja lisää majoneesi ja sinappi. Mausta.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
292 kcal
Proteiini
17,7 g
Hiilihydraatti
14,4 g
Rasva
17,9 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
12,2 g
Kalsium
169,3 mg
D-vitamiini
7,8 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
154 kcal
Proteiini
9,3 g
Hiilihydraatti
7,6 g
Rasva
9,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
6,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- mustapippuria myllystä