Siirry sisältöön
Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus tarjotaan tässä modernilla tavalla. Maut ovat tallella, mutta aivan uudessa muodossa. Tämä annos sopii pieneksi alkuruoaksi tai amuseksi. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Tommi Tuominen.

Janssoninkiusaus

Ainekset

Perunaohukainen

  • 0,500 kg perunalunta (perunasurvimessa puserrettua perunaa)
  • 0,180 kg kananmunaa
  • 0,025 kg vehnäjauhoja
  • 0,100 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 0,125 kg valkuaista

Anjovisöljy

  • 0,250 kg ravintolafileetä
  • 0,900 kg öljyä

Rapea peruna

  • 0,200 kg perunaa

Pikkelisipulit

  • 0,075 kg pieniä kesäsipuleita
  • 0 kg pikkelilientä (1-2-3)

Ohje

Perunaohukainen

  1. Sekoita keskenään muut aineet paitsi valkuainen. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Laita massa muovipulloon. Paista pannulla 3-4 cm halkaisijaltaan olevia lettuja.

Anjovisöljy

  1. Laita fileet ja öljy vakuumipussiin. Infusoi 55 asteessa 2h. Anna jäähtyä rauhassa. Siivilöi fileet pois öljystä.

Rapea peruna

  1. Kuori ja raasta perunat. Frittaa raaste kullanruskeaksi, valuta liinan päällä ja mausta suolalla.

Hapankerma

  1. Mausta hapankerma 1,3% suolalla ja vaahdota. Laita vaahto pursotinpussiin.

Pikkelisipulit

  1. Leikkaa sipulit puoliksi ja irrota ”lehdet”. Kypsennä kevyesti pikkeliliemessä ja jätä maustumaan. Siivilöi liemi pois kun sipulit ovat jäähtyneet.

Kokoaminen

  1. Pursota perunaletun päälle hapankermaa, painele muutama sipulin kynsi siihen. Ripottele vähän rapeaa perunaa ja anjovisöljyä päälle. Viimeistele ripauksella mustapippuria ja muutamalla tillinoksalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 212 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 21,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,6 g
Kalsium 14,9 mg
D-vitamiini 0,4 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 461 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 6,9 g
Rasva 46,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • pikkelilientä (1-2-3)
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search