Janssoninkiusaus
Janssoninkiusaus tarjotaan tässä modernilla tavalla. Maut ovat tallella, mutta aivan uudessa muodossa. Tämä annos sopii pieneksi alkuruoaksi tai amuseksi. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Tommi Tuominen.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Perunaohukainen
- 0,500 kg perunalunta (perunasurvimessa puserrettua perunaa)
- 0,180 kg kananmunaa
- 0,025 kg vehnäjauhoja
-
0,100 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,125 kg valkuaista
Anjovisöljy
- 0,250 kg ravintolafileetä
- 0,900 kg öljyä
Rapea peruna
- 0,200 kg perunaa
Hapankerma
- 0,200 kg
Pikkelisipulit
- 0,075 kg pieniä kesäsipuleita
- 0 kg pikkelilientä (1-2-3)
Jaa resepti
Ohje
Perunaohukainen
- Sekoita keskenään muut aineet paitsi valkuainen. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Laita massa muovipulloon. Paista pannulla 3-4 cm halkaisijaltaan olevia lettuja.
Anjovisöljy
- Laita fileet ja öljy vakuumipussiin. Infusoi 55 asteessa 2h. Anna jäähtyä rauhassa. Siivilöi fileet pois öljystä.
Rapea peruna
- Kuori ja raasta perunat. Frittaa raaste kullanruskeaksi, valuta liinan päällä ja mausta suolalla.
Hapankerma
- Mausta hapankerma 1,3% suolalla ja vaahdota. Laita vaahto pursotinpussiin.
Pikkelisipulit
- Leikkaa sipulit puoliksi ja irrota ”lehdet”. Kypsennä kevyesti pikkeliliemessä ja jätä maustumaan. Siivilöi liemi pois kun sipulit ovat jäähtyneet.
Kokoaminen
- Pursota perunaletun päälle hapankermaa, painele muutama sipulin kynsi siihen. Ripottele vähän rapeaa perunaa ja anjovisöljyä päälle. Viimeistele ripauksella mustapippuria ja muutamalla tillinoksalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
212 kcal
Proteiini
2,6 g
Hiilihydraatti
3,2 g
Rasva
21,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
14,9 mg
D-vitamiini
0,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
461 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
6,9 g
Rasva
46,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- pikkelilientä (1-2-3)