Ainekset
Murotaikina
-
0,220 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,160 kg sokeria
- 0,055 kg kananmunia
- 0,004 kg leivinjauhetta
- 0,325 kg vehnäjauhoja
Jogurttitäyte
- 1,600 kg
- 0,500 kg sokeria
- 0,160 kg vettä
- 0,055 kg liivatelehtiä
- 0,800 kg
Täytteeksi ja pinnalle
- 1,050 kg Valio Leipomo lakkahilloa
Pintaan
- 0,300 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
- Kauli murotaikina 4 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota matosta Ø 18 cm:n paloja. Paista palat 180 asteisessa uunissa n. 10 min.
- Laita palat Ø 18 cm:n kakkurenkaisiin. Pursota pohjille lakkahillorenkaat. Valmista jogurttitäyte. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri ja kylmässä vedessä liotetut ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Annostele massa kakkurenkaisiin. Anna kakkujen hyytyä kylmiössä 2 tuntia.
- Levitä kakkujen pintaan kerros lakkahilloa. Sivele hillon pinnalle kirkaskuumahyytelöä. Poista kakkurengas.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
2103 kcal
Proteiini
33,2 g
Hiilihydraatti
198,2 g
Rasva
129,9 g
Tyydyttynyt rasva
75,1 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
1,4 g
Kalsium
592,9 mg
D-vitamiini
0,5 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
201 kcal
Proteiini
3,2 g
Hiilihydraatti
19 g
Rasva
12,4 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa