Ainekset
Suklaakuoret
- 0,170 kg valkosuklaata
Jogurttiganache
- 0,025 kg
- 0,050 kg
- 0,250 kg
- 0,024 kg glukoosia
- 0,380 kg valkosuklaata
- 0,030 kg kaakaovoita
-
0,060 kg
Valio suolatonta voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Temperoi suklaakuorien valkosuklaa. Lämmitä valkosuklaa ensin 40 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 25 asteiseksi. Sekoita jäähdytetty osa uudelleen jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 28-29 astetta. Temperointi on paras tehdä kivipöydällä.
- Valmista temperoidusta suklaasta kuoret konvehtimuotteihin. Pidä jäljelle jäänyt suklaa 29 asteisessa paikassa.
- Valmista jogurttiganache. Kiehauta maitojauhe, kerma, kaakaovoi ja glukoosi. Kaada seos valkosuklaan päälle ja anna seistä minuutin ajan. Sekoita massa nuolijalla tasaiseksi. Lämmitä jogurtti 35 asteiseksi ja lisää seokseen. Sekoita hyvin sauvasekoittimella. Lisää massaan huoneenlämpöinen voi ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi emulsioksi.
- Täytä konvehdin kuoret ganachella niin, että muotti jää noin 2 mm vajaaksi. Anna kovettua seuraavaan päivään tai laita muotit kylmiöön 20:ksi minuutiksi. Sulje konvehdit valkosuklaalla. Laita muotit kylmiöön noin viideksi minuutiksi. Irroita valmiit konvehdit muoteista.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
74 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatti
5,7 g
Rasva
5,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0 g
Kalsium
35,3 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
463 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
35,5 g
Rasva
32,9 g
Tyydyttynyt rasva
19,5 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa