Siirry sisältöön
Jouluinen appelsiinikassler
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Jouluinen appelsiinikassler

Ehdoton kinkun selättäjä juhlapöydässä. Ylikypsää, mureaa kassleria, makeahkoa appelsiinikastiketta, paahteista pistaasipähkinää ja metsäisiä yrttejä. Loistava vaihtoehto juhlavaan pääruokapöytään.

Jouluinen appelsiinikassler

Ainekset

Porsaan kassler

  • 2,500 kg porsaan kassleria
  • 0,150 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,300 kg pakastesipulikuutioita
  • 0,300 kg keittojuureksia, pakaste
  • 0,010 kg kanelitankoa
  • 0,002 kg laakerinlehteä
  • 0,005 kg kokonaisia mustapippureita
  • 0,005 kg tähtianista
  • 0,020 kg appelsiinin kuorta
  • 1,000 kg kahvia
  • 0 kg vettä
  • 0 kg suolaa

Appelsiinikastike ja pistaasikuorrute

  • 1,500 kg kasslerin paistolientä redusoituna
  • 0,200 kg tummaa siirappia
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,003 kg appelsiinin kuorta
  • 0,010 kg tuoretta timjamia
  • 0,200 kg pistaasipähkinöitä
  • 0,005 kg appelsiinin kuorta raastettuna

Sinappi-rosmariinikastike


Ohje

Porsaan kassler

  1. Ruskista porsaan kassler voissa, lisää sipulit, juurekset ja mausteet ja freesaa vielä hetki. Laita liha ja paistetut kasvikset syvään 1/2 GN-vuokaan ja peitä liha kahvilla ja kiehuvalla vedellä. Mausta suolalla ja kelmuta koko vuoka huolellisesti.
  2. Kypsennä liha 85 °C höyryssä vähintään 12-16 tuntia.
  3. Siivilöi kypsennysliemi kattilaan ja redusoi niin, että jäljellä on noin 1,5 litraa lientä. Jäähdytä liha jääkaappikylmäksi.

Appelsiinikastike

  1. Mausta redusoitu paistoliemi tummalla siirapilla, sokerilla, appelsiininkuorella, timjamilla ja suolalla ja kelmuta kuumana. Anna makujen infuusioitua vähintään 1 h, tai yön yli. Siivilöi ja redusoi sopivan paksuiseksi. Mausta suolalla.
  2. Leikkaa liha annospaloiksi ja paista voissa kullan ruskeaksi. Glaseeraa appelsiinikastikkeella ja ripottele pinnalle paahdettua pistaasirouhetta. Tarjoile kastikkeen kera.

Sinappi-rosmariinikastike

  1. Vaahdota tuorejuusto ja jogurtti sekaisin ja mausta hienonnetulla rosmariinilla ja Dijon-sinapilla.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 883 kcal
Proteiini 75,7 g
Hiilihydraatti 37 g
Rasva 46,4 g
Tyydyttynyt rasva 17,3 g
Ravintokuitu 5,8 g
Suola 4,8 g
Kalsium 140,3 mg
D-vitamiini 1,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 493 kcal
Proteiini 42,3 g
Hiilihydraatti 20,7 g
Rasva 25,9 g
Tyydyttynyt rasva 9,7 g
Ravintokuitu 3,2 g
Suola 2,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • vettä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search