Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Taikina
- 3,600 kg vehnäjauhoja
-
2,000 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1,000 kg vettä
-
0,075 kg
Valio Eila® Laktoositon maitojauhettaValio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
- 0,030 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,400 kg kananmunia
Täyte
- 5,400 kg Valio karpalotäytettä
- 0,030 kg piparkakkumaustetta
- 0,240 kg mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
- Sekoita veden joukkoon maitojauhe, suola, sokeri ja hiiva.
- Lisää seos ja taikinan muut aineet voi-jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan levätä 20 min.
- Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi.
- Ota 22cm renkaalla taikinakiekkoja kaulauksesta.
- Pursota täytettä taikinakiekolle ja ripottele piparimausteseosta pinnalle. Laita toinen taikinakiekko kanneksi.
- Leikkaa 12 osaan sektoreiksi niin että jää keskeltä kiinni. (katso kuvasta)
- Kääntele sektorit kierteille jokatoinen vastapäivään.
- Laita voideltu kakkurengas ympärille ja nostata.
- Voitele kananmunalla ja ripottele mantelilastuja pintaan.
- Paista 200 °C:ssa.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
2101 kcal
Proteiini
30 g
Hiilihydraatti
284,6 g
Rasva
91,3 g
Tyydyttynyt rasva
48,3 g
Ravintokuitu
14,7 g
Suola
2,5 g
Kalsium
153,3 mg
D-vitamiini
1,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
314 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
42,5 g
Rasva
13,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa