Siirry sisältöön
Juuresrahkasämpylät
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Juuresrahkasämpylät

Juuresrahkasämpylät

Ainekset

Kalttaus

  • 0,730 kg kauralitisteitä, Fazer Mylly
  • 1,100 kg vettä

Taikina

  • 0,300 kg
  • 0,533 kg ROOT mix, Fazer Mylly
  • 0,077 kg tummaa siirappia
  • 0,032 kg kuivahiivaa
  • 0,037 kg suolaa
  • 0,520 kg vettä
  • 0,780 kg vehnäjauhoja
  • 0,080 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Pinnalle

  • 0,180 kg Sunflower Blend, Fazer Mylly

Ohje

Kalttaus

  1. Anna kauralitisteiden turvota vedessä.

Taikina

  1. Sekoita kalttauksen sekaan loput taikinan raaka-aineet.
  2. Vaivaa taikinaa n. 10 min. Anna levätä 15 min.
  3. Paloittele taikina 2090 g prässipaloiksi. Paloittele ja kastele palat Sunflower blendillä.
  4. Nostata sämpylät.
  5. Paista 220 °C:ssa kauniin ruskeiksi. Paiston alussa höyryrys.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 129 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 18,1 g
Rasva 3,8 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,6 g
Kalsium 20,8 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 25,2 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search