Kalkkunarullaa, suippokaalia ja pippurikastiketta
Tämä ohje on Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön käsialaa.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Kalkkunarulla
- 0,500 kg nahallista kalkkunan rintaa
-
0,150 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,006 kg suolaa
Grillattu suippokaali ja balsamicovinaigrette
- 0,130 kg sokeria
- 0,014 kg suolaa
- 0,050 kg vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 0,060 kg valkoviinietikkaa
- 0,400 kg rypsiöljyä
- 1,300 kg suippokaali
Glaseerattu punajuuri
- 0,500 kg punajuuria (pienikokoisia)
- 0,075 kg mustaherukkamehua
-
0,035 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pippurikastike
- 1,000 kg paahdettua kanalientä
- 0,200 kg punaviiniä
- 0,040 kg punaviinietikkaa
- 0,100 kg porkkanaa, kuorittuna
- 0,100 kg varsiselleriä
- 0,100 kg salottisipulia, kuorittuna
-
0,400 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,010 kg rosépippuria
- 0,010 kg mustapippuria
- 0,025 kg tuoretta sitruunatimjamia
Jaa resepti
Ohje
Kalkkunarulla
- Trimmaa lihapuolelta noin ? lihasta (n. 150 g) pois ja aseta rinta kelmulle nahka alaspäin.
- Laita kalkkunasta trimmattu liha tehosekoittimeen suolan kanssa. Aja nopeasti tasaiseksi ja lisää kerma ohuena nauhana mukaan. Laita pursotinpussiin ja pursota keskelle kalkkunan rintaa paksu linja. Kääri kelmuun tiukaksi rullaksi ja kypsennä 64 asteisessa vesihauteessa noin 1 tunti. Jäähdytä.
- Tarjoiltaessa paista pannulla rullaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta pinta suolalla.
Grillattu suippokaali ja balsamicovinaigrette
- Kiehauta kattilassa kaikki muut ainekset paitsi öljy ja jäähdytä. Emulsioi öljy joukkoon sauvasekoitinta käyttäen.
- Leikkaa kaali koosta riippuen 6-8 lohkoon. Grillaa molemmilta puolilta ja jäähdytä. Mausta kauttaaltaan balsamico vinaigrettellä.
Glaseerattu punajuuri
- Paahda punajuuret uunissa kuori päällä kunnes kuori lähes hiiltyy. Kuori ja pilko haluamaksesi paloiksi. Kiehauta mustaherukkamehu kattilassa ja emulsioi joukkoon kylmä kuutioitu voi, lisää punajuuren palaset ja mausta suolalla.
Pippurikastike
- Freesaa kattilassa pilkotut kasvikset rypsiöljyn kanssa. Lisää etikka ja viini, redusoi kunnes ¼ jäljellä. Kaada paahdettu kanaliemi mukaan ja redusoi kunnes ? osaa jäljellä, lisää kerma ja redusoi kunnes konsistenssi on kastikemainen, olematta kuitenkaan liian paksu. Lisää pippurit ja sitruunatimjami ja anna uuttua 20 minuuttia. Siivilöi kastike siivilän läpi ja mausta suolalla ja etikalla tarvittaessa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
789 kcal
Proteiini
15,4 g
Hiilihydraatti
27,5 g
Rasva
66,3 g
Tyydyttynyt rasva
16,8 g
Ravintokuitu
6,4 g
Suola
3,8 g
Kalsium
138,2 mg
D-vitamiini
0,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
263 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
9,2 g
Rasva
22,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa