
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Juustokastike
-
5,000 kg
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
-
0,300 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,300 kg vehnäjauhoja
-
0,750 kg
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
-
0,750 kg
Valio mozzarellajuustoraastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
- 0,075 kg Dijon-sinappia
- 0,015 kg jauhettua valkopippuria
- 0,015 kg jauhettua muskottipähkinää
- 0,060 kg suolaa
Mac & Cheese
- 2,000 kg rigatoni pastaa
- 4,000 kg lämmintä vettä
- 2,000 kg kypsää paistileikettä
-
0,100 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,150 kg pankojauhoja
Ananasketsuppi
- 0,500 kg ananasmurskaa
- 0,500 kg tomaattimurskaa
- 0,015 kg väkiviinaetikkaa
- 0,050 kg hillosokeria
- 0,003 kg jauhettua kanelia
- 0,005 kg suolaa
Jaa resepti
Ohje
Juustokastike
- Lämmitä maito kattilassa.
- Valmista seuraavaksi vaalea roux. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauho, kypsennä miedolla lämmöllä 5 min vispilällä sekoittaen.
- Lisää maito kastikepohjan joukkoon asteittain koko ajan vispilällä sekoittaen.
- Kiehauta kastike kokoajan vispilällä sekoittaen, laske lämpö miedolle.
- Lisää lämpimän kastikkeen joukkoon juustot, sinappi, valkopippuri, muskottipähkinä, ja suola.
- Lämmitä kevyesti jatkuvasti sekoittaen varmistaaksesi juuston joukkoon sulamisen.
- Voit valmistaa juustokastiketta kerralla useamman päivän tarpeisiin.
Mac & Cheese
- Lämmitä höyryuuni 100 °C asteiseksi.
- Jaa pasta ja lämmin vesi kahteen paistoastiaan.
- Höyrytä pasta uunissa 15 min, tai kunnes kypsää.
- Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
- Lämmitä uuni 180 °C asteiseksi.
- Kuutioi kypsät paistileikkeet noin 2 cm x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi.
- Yhdistä paistileikekuutiot, kypsä makaroni ja juustokastike paistoastiassa, tasoita.
- Ripottele korppujauho tasaisesti vuoan pinnalle.
- Sulata voi kattilassa.
- Valuta voi tasaisesti korppujauhojen pinnalle.
- Kypsennä vuokaa uunissa 30 min.
- Anna kypsän vuoan tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 30 min ennen tarjolle asettelua.
Ananasketsuppi
- Lämmitä uuni 180 °C asteiseksi.
- Yhdistä kaikki raaka-aineet paistoastiassa ja paahda uunissa 15 min.
- Aja vielä lämmin ketsuppi sileäksi sauvasekoittimella.
- Jäähdytä ja tarjoile huoneenlämpöisenä tai varastoi kylmässä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
743 kcal
Proteiini
40,4 g
Hiilihydraatti
65,8 g
Rasva
34,1 g
Tyydyttynyt rasva
18,2 g
Ravintokuitu
4,2 g
Suola
3,7 g
Kalsium
515,7 mg
D-vitamiini
3,8 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
179 kcal
Proteiini
9,7 g
Hiilihydraatti
15,9 g
Rasva
8,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa