Siirry sisältöön
Kaneli-vaniljatryffeli

Kaneli-vaniljatryffeli

Kaneli-vaniljatryffeli

Ainekset

Kaneli-valkosuklaatryffeli

  • 0,100 kg
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0,005 kg kanelitankoa
  • 0,002 kg vaniljatankoa
  • 0,420 kg maitosuklaata
  • 0,180 kg
    Valio suolatonta voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 4x5 kg suolaamaton

Suklaakuorrutus

  • 0,200 kg valkosuklaata

Ohje

  1. Valmista kaneli-vaniljamaito keittämällä tankoja täysmaidossa 5 minuuttia. Anna maustua yli yön kylmiössä suljetussa astiassa.
  2. Temperoi maitosuklaa. Lämmitä maitosuklaa ensin 45 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 26 asteiseksi ja sekoita se jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 30-31 astetta. Temperointi on paras tehdä kivipöydällä.
  3. Vaahdota lapa-vatkaimella huoneenlämpöinen voi ja lisää siihen hiljalleen 75 g edellisenä päivänä valmistettua ja noin 35 asteiseksi lämmitettyä kaneli-vaniljamaitoa. Lisää temperoitu maitosuklaa voivaahtoon kunnolla sekoittaen.
  4. Pursota kaneli-vaniljatryffelistä haluamasi muotoisia konvehteja. Anna konvehtien kovettua seuraavaan päivään tai pidä niitä hetki kylmiössä.
  5. Temperoi kuorrutuksen valkosuklaa. Lämmitä valkosuklaa ensin 40 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 25 asteiseksi. Sekoita jäähdytetty osa jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 28-29 astetta.
  6. Kasta tryffelit temperoituun valkosuklaaseen. Koristele haluamallasi tavalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 80 kcal
Proteiini 1 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 6 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0 g
Kalsium 40 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 531 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 36,3 g
Rasva 40 g
Tyydyttynyt rasva 22,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search