Siirry sisältöön
Kaneli-vaniljatryffeli

Kaneli-va­nil­jat­ryffeli

Kaneli-vaniljatryffeli

Ainekset

Kaneli-val­ko­suk­laat­ryffeli

  • 0,100 kg
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0,005 kg kanelitankoa
  • 0,002 kg vaniljatankoa
  • 0,420 kg maitosuklaata
  • 0,180 kg
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 4x5 kg suolaamaton

Suklaakuorrutus

  • 0,200 kg valkosuklaata

Kaneli-val­ko­suk­laat­ryffeli

  • 0,100 kg Valio täysmaitoa
  • 0,005 kg kanelitankoa
  • 0,002 kg vaniljatankoa
  • 0,420 kg maitosuklaata
  • 0,180 kg Valio suolatonta voita

Suklaakuorrutus

  • 0,200 kg valkosuklaata

Ohje

  1. Valmista kaneli-vaniljamaito keittämällä tankoja täysmaidossa 5 minuuttia. Anna maustua yli yön kylmiössä suljetussa astiassa.
  2. Temperoi maitosuklaa. Lämmitä maitosuklaa ensin 45 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 26 asteiseksi ja sekoita se jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 30-31 astetta. Temperointi on paras tehdä kivipöydällä.
  3. Vaahdota lapa-vatkaimella huoneenlämpöinen voi ja lisää siihen hiljalleen 75 g edellisenä päivänä valmistettua ja noin 35 asteiseksi lämmitettyä kaneli-vaniljamaitoa. Lisää temperoitu maitosuklaa voivaahtoon kunnolla sekoittaen.
  4. Pursota kaneli-vaniljatryffelistä haluamasi muotoisia konvehteja. Anna konvehtien kovettua seuraavaan päivään tai pidä niitä hetki kylmiössä.
  5. Temperoi kuorrutuksen valkosuklaa. Lämmitä valkosuklaa ensin 40 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 25 asteiseksi. Sekoita jäähdytetty osa jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 28-29 astetta.
  6. Kasta tryffelit temperoituun valkosuklaaseen. Koristele haluamallasi tavalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 80 kcal
Proteiini 1 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 6 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0 g
Kalsium 40 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 531 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 36,3 g
Rasva 40 g
Tyydyttynyt rasva 22,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search