Ainekset
Kaneli-valkosuklaatryffeli
-
0,100 kg
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 0,005 kg kanelitankoa
- 0,002 kg vaniljatankoa
- 0,420 kg maitosuklaata
-
0,180 kg
Valio suolatonta voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Suklaakuorrutus
- 0,200 kg valkosuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Valmista kaneli-vaniljamaito keittämällä tankoja täysmaidossa 5 minuuttia. Anna maustua yli yön kylmiössä suljetussa astiassa.
- Temperoi maitosuklaa. Lämmitä maitosuklaa ensin 45 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 26 asteiseksi ja sekoita se jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 30-31 astetta. Temperointi on paras tehdä kivipöydällä.
- Vaahdota lapa-vatkaimella huoneenlämpöinen voi ja lisää siihen hiljalleen 75 g edellisenä päivänä valmistettua ja noin 35 asteiseksi lämmitettyä kaneli-vaniljamaitoa. Lisää temperoitu maitosuklaa voivaahtoon kunnolla sekoittaen.
- Pursota kaneli-vaniljatryffelistä haluamasi muotoisia konvehteja. Anna konvehtien kovettua seuraavaan päivään tai pidä niitä hetki kylmiössä.
- Temperoi kuorrutuksen valkosuklaa. Lämmitä valkosuklaa ensin 40 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 25 asteiseksi. Sekoita jäähdytetty osa jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 28-29 astetta.
- Kasta tryffelit temperoituun valkosuklaaseen. Koristele haluamallasi tavalla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
80 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatti
5,4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
531 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
36,3 g
Rasva
40 g
Tyydyttynyt rasva
22,4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa