Ainekset
Kakkupohja
- 0,750 kg kananmunia
- 0,550 kg sokeria
- 0,550 kg vehnäjauhoja
Kasteluvesi
- 0,100 kg sokeria
- 0,900 kg vettä
Täyte
- 1,500 kg Valio karpalotäytettä
Kanelikinuski-kermavaahto
- 0,900 kg
- 0,300 kg Valio Leipomo kinuskitäytettä laktoositon
- 0,002 kg kanelia
Kanelikinuski
- 1,000 kg Valio Leipomo kinuskitäytettä laktoositon
- 0,005 kg kanelia
Pinnalle
- 1,250 kg
Jaa resepti
Ohje
- Valmista kakkupohja. Sekoita sokeri ja munat. Lämmitä seos 40 asteiseksi vesihauteessa. Vaahdota seos ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauhot varovasti. Annostele massa Ø 18 cm:n kakkurenkaisiin. Paista pohjat 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Irrota kakkurenkaat. Leikkaa jäähtyneet pohjat kolmeen osaa.
- Keitä sokeri ja vesi. Jäähdytä sokerivesi. Käytä sokerivesi kakun kostutukseen.
- Valmista kanelikinuski-kermavaahto. Sekoita kerman joukkoon kaneli ja kinuskitäyte. Vaahdota seos ilmavaksi vaahdoksi.
- Täytä kakku karpalotäytteellä ja kanelikinuski-kermavaahdolla.
- Jäähdytä täytetyt kakut kylmiössä.
- Laita kakkujen pinnalle Ø 16 cm:n kakkurenkaat. Kuumenna kinuskitäyte 70 asteiseksi ja sekoita joukkoon kaneli. Kaada kuuma kanelikinuskitäyte kakkurenkaisiin ohueksi kerrokseksi. Anna kinuskin jäähtyä. Posta kakkurenkaat. Pursota kakkujen reunaan kermavaahto. Koristele kakut jouluaiheisiksi.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
3223 kcal
Proteiini
38,4 g
Hiilihydraatti
365,7 g
Rasva
178 g
Tyydyttynyt rasva
98 g
Ravintokuitu
10,6 g
Suola
0,9 g
Kalsium
385,9 mg
D-vitamiini
3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
207 kcal
Proteiini
2,5 g
Hiilihydraatti
23,4 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa