Siirry sisältöön
Kanelileipä

Kanelileipä

Kaulittu pikkuleipä, jonka makua on helppo varioida pintaan ripoteltavilla aineksilla. Tässä kaneli versio, olkaa hyvä!

Kanelileipä

Ainekset

Massa

  • 2,000 kg
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1,600 kg sokeria
  • 0,300 kg kananmunia
  • 0,050 kg ruokasoodaa
  • 2,200 kg vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 0,150 kg kananmunia

Pinnalle

  • 0,540 kg sokeria
  • 0,060 kg kanelia

Massa

  • 2,000 kg Valio voita
  • 1,600 kg sokeria
  • 0,300 kg kananmunia
  • 0,050 kg ruokasoodaa
  • 2,200 kg vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 0,150 kg kananmunia

Pinnalle

  • 0,540 kg sokeria
  • 0,060 kg kanelia

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon sooda ja vehnäjauhot. Anna massan levätä seuraavaan päivään
  2. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle kanelisokeria. Stanssaa haluamasi mallisiksi pikkuleiviksi.
  3. Paista pikkuleivät 180 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 31739 kcal
Proteiini 319,5 g
Hiilihydraatti 3830,9 g
Rasva 1672,6 g
Tyydyttynyt rasva 954,3 g
Ravintokuitu 109,7 g
Suola 64,2 g
Kalsium 1389 mg
D-vitamiini 22,8 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 460 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 55,5 g
Rasva 24,2 g
Tyydyttynyt rasva 13,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search