Ainekset
Pullataikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,500 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,700 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 0,780 kg Valio vaniljakreemitäytettä
Pinnalle
- 1,560 kg Valio omenapala-kanelitäytettä
Koristeluun
- 0,550 kg pomadaa
Jaa resepti
Ohje
- Valmista pullataikina. Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
- Kauli pullataikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä vaniljakreemitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa nauhat.
- Leikkaa nauhasta 75 g:n paloja. Aseta palat pellille häntä alle. Nostata pullat.
- Voitele nousseet pullat kananmunalla. Pursota pullien pinnalle omenapala-kanelitäytettä
- Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Pomadoi jäähtyneet pullat.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
255 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
42,7 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Kalsium
24,5 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
250 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
41,8 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa