Karamellisoidut tilliperunat
Herkulliset karamellisoidut perunat sopivat suolaisten ruokien makupariksi. Karamellisoituihin perunoihin voi hyödyntää noutopöydän ylijääneitä keitettyjä perunoita.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 1,500 kg kiinteitä perunoita (pieniä ja ohutkuorisia)
- 0,100 kg sokeria
-
0,050 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,004 kg suolaa
- 0,100 kg hienonnettua tilliä
Jaa resepti
Ohje
- Keitä ohutkuoriset perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi tai voit käyttää myös edellisenä päivänä valmiiksi keitettyjä perunoita.
- Kaada sokeri tasaiseksi kerrokseksi pannulle. Lämmitä pannua keskilämmöllä ja anna sokerin sulaa. Älä sekoita sokeria sulamisen aikana. Kun sokeri on sulanut, lisää voi pannulle ja sekoita siirappimaiseksi seokseksi. Lisää perunat voi-sokeriseokseen. Paista 5–7 minuuttia koko ajan sekoitellen. Mausta suolalla ja lisää hienonnettu tilli.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
193 kcal
Proteiini
3,2 g
Hiilihydraatti
33,4 g
Rasva
4,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,4 g
Kalsium
16,2 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
125 kcal
Proteiini
2,1 g
Hiilihydraatti
21,5 g
Rasva
2,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa